Startet på børs med 19 kroner per aksje, som tilsvarer en markedsverdi på 5,7 milliarder

Rådgiverselskapet Norconsult, er fra i dag av notert på hovedlisten på Oslo Børs

2 300 ansatte og over 3 300 private investorer sikret seg aksjer da Norconsult registerte sine aksjer på Oslo Børs.
2 300 ansatte og over 3 300 private investorer sikret seg aksjer da Norconsult registerte sine aksjer på Oslo Børs.
10. nov. 2023 - 11:31

– Børsnoteringen av Norconsult er en viktig milepæl i selskapets snart 95 år lange historie, en notering som sikrer selskapet et sterkt medarbeidereierskap og som åpner opp spennende muligheter for selskapet. Norconsult er en høykompetansebedrift med en sterk lokal tilstedeværelse i Norden, med en balansert blanding av oppdrag i privat og offentlig sektor. Fremover skal vi jobbe videre med å tiltrekke, utvikle og beholde de beste medarbeiderne, samtidig som vi fortsetter vår lønnsomme vekst, forteller Egil Hogna, konsernsjef i en pressemelding fra Norconsult ASA.

Norconsult har om lag 6 000 medarbeidere fordelt på over 130 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Island, Polen og Finland.

Det var sterk interesse rundt børsnoteringen fra investorer, med bred deltakelse fra ledende norske institusjoner, samt utvalgte nordiske og internasjonale, langsiktige investorer, opplyser selskapet.  I tillegg tegnet omtrent 2 300 Norconsult-ansatte og over 3 300 private investorer seg for aksjer i tilbudet, noe som utvidet selskapets aksjonærbase ytterligere.

– Dette er en stor dag for Norconsult, og jeg er veldig stolt over dagens børsnotering. En notering på Oslo Børs åpner for at selskapet i større grad kan vurdere strategiske muligheter som krever finansiell fleksibilitet, samtidig som vi skal ivareta alle våre dyktige medarbeideres interesser og selskapets sterke kultur, sier Nils Morten Huseby, styreleder i Norconsult.

Ved åpningen av markedet første handelsdag var aksjeprisen satt til 19 kroner per aksje, noe som tilsvarer en markedsverdi på 5,7 milliarder kroner. Dette er den syvende noteringen på Oslo Børs så langt i 2023, og også den største.

Harald Olderheim (til høyre) og John Mikael Modin mener det har truffet blink med Glint Solar. Den tredje gründeren Even Kvelland var ikke til stede da bildet ble tatt.
Les også

Skreddersyr solparker: – Vi har virkelig truffet spikeren på hodet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.