Startet arbeidet med Bussveien i Sandnes før byggetillatelsen var på plass

Rogaland fylkeskommune måtte i forrige uke stanse de forberedende arbeidene på en ny parsell av Bussveien. Årsak: Tillatelse fra Sandnes kommune om å å starte opp gravearbeidene manglet.

Deler av arbeidet med Bussveien i Stavangerveien i Sandnes ble stanset i forrige uke.
Deler av arbeidet med Bussveien i Stavangerveien i Sandnes ble stanset i forrige uke. Foto: Rogaland fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. okt. 2023 - 09:54

De var i forrige uke at arbeidene langs Bussveien på strekningen mellom Kvadrat på Forussletta måtte stanses. Entreprenøren Stangeland Maskin var i gang med de innledende arbeidene med mur og støyskjerm, da det ble klart at fylkeskommunen ikke hadde på plass de nødvendige byggetillatelsene fra Sandnes kommune.

‒ Vi har de tekniske godkjennelsene fra Sandnes kommune, men vi manglet tillatelse for å starte opp arbeid. Gravearbeidene langs østsiden av veien kan derfor ikke starte før klagefristen 13. oktober er gått ut, forklarer Bjørnar Kleven, prosjektleder i Bussveien på fylkeskommunen sine nettsider.

Gjør annet arbeid til godkjenningen er klar

Han forteller at entreprenør Stangeland Maskin tilpasser seg, og har annet arbeid i prosjektet å jobbe med, inntil nødvendige tillatelser er på plass.

Nord i prosjektet, ved Biltema fortsetter entreprenøren med grøftearbeid.

Fra oppstart i september har entreprenøren ryddet vegetasjon i området sør i Stavangerveien, for å gjøre klart til anleggsarbeid på østsiden i Stavangerveien, og lagt både kjøreveien og gang- og sykkelveien midlertidig mot vest.

‒ Vi har også gjort en del grøftearbeid ved Biltema, der gang- og sykkelveien mellom Gamle Stokkavei og undergangen under den store rundkjøringen er noe justert.

For øyeblikket er det riving av Stavangerveien 25 som pågår, og dette arbeidet forventes å være ferdig i midten av oktober.

Prosjektsjef for Fellesprosjektet Arna - Stanghelle,  Katrine Sælensminde Erstad
Les også

Arna-Stanghelle: Disse kontraktene på megaprosjektet blir lyst ut først

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.