Starter opp arbeidet med ny rundkjøring i Bodø

I disse dager rigges det til byggestart for en rundkjøring i krysset mellom Nordstrandveien og Burøyveien i Bodø. Prosjektet skal stå ferdig til høsten.

 Prosjektet i Mælen er en del av Bypakke Bodø fase 1.  Resten av Nordstrandveien, mellom Mælen og Rønvikkrysset, inngår i Bypakke Bodø fase 2.
Prosjektet i Mælen er en del av Bypakke Bodø fase 1. Resten av Nordstrandveien, mellom Mælen og Rønvikkrysset, inngår i Bypakke Bodø fase 2. Foto: Nordland fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
8. jan. 2021 - 15:31

– Med rundkjøring i Mælen vil siktforholdene bli bedre, og farten vil gå ned inn mot krysset. Vi får en bedre trafikkavvikling og tryggere ferdsel for alle trafikantgrupper, sier seksjonsleder for vegutbygging i Nordland fylkeskommune, Christian H. Forsmo.  

Arbeidene på fv. 834 Mælen i Bodø har en antatt totalkostnad på rundt 50 millioner kroner. <i>Foto:  Nordland fylkeskommune</i>
Arbeidene på fv. 834 Mælen i Bodø har en antatt totalkostnad på rundt 50 millioner kroner. Foto:  Nordland fylkeskommune

Rundkjøringen får tre armer. På oversiden av rundkjøringen skal det bygges en ny bussholdeplass. Bussen får et eget felt utenom selve rundkjøringen, for en smidigere passering. Det blir også lagt bedre til rette for de som sykler og går.

Mesta AS skal utføre arbeidene på vegne av Nordland fylkeskommune.

Entreprenøren er allerede i gang med rigging, forteller Nordland fylkeskommune i en melding.

Oppgraderingen i prosjektet fv. 834 Mælen har en antatt totalkostnad på rundt 50 millioner kroner. Delprosjektet finansieres med midler fra Nordland fylkeskommune og bomringen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.