ENERGI

Stanset Slottets solcelle-planer

Kongehuset ville ha solcellepaneler på taket av Slottet i Oslo, men Statsbygg har konkludert med at de ville blitt for tunge. 

Det svenske slottet har fått solcellepaneler på taket, men i Norge konkluderte Statsbygg med at et slikt anlegg ville blitt for tungt.
Det svenske slottet har fått solcellepaneler på taket, men i Norge konkluderte Statsbygg med at et slikt anlegg ville blitt for tungt. Foto: Terje Bendiskby/NTB
21. nov. 2022 - 13:40

Europower skriver at det i 2017 ble startet planleggingen av et prosjekt hvor det skulle legges solcellepaneler på taket av Det kongelige slott i Oslo. Året etter fikk Sveriges kong Carl Gustaf et solcelleanlegg i 70-årsgave og 600 solcellepaneler leverer i dag strøm til det svenske slottet.

Det norske prosjektet ble imidlertid stanset.

– Det var rett og slett fordi taket på Slottet ikke tåler vekten, sier eiendomssjef Oddvar deBrucq i avdeling for eiendomsutvikling og forvaltning i Statsbygg til Europower.

Det ble utarbeidet en rapport om belastningen et solcelleanlegg vil legge på slottstaket, men denne er hemmeligstemplet.

Europower skriver også at kronprinsparet ønsker å få installert solcellepaneler på taket av boligen deres på Skaugum i Asker.

Israels luftvernsystem stanser iranske raketter over det sentrale Israel. Iran gikk lørdag kveld og natt til søndag til et storstilt angrep mot Israel med hundrevis av raketter og droner. Angrepet er det første direkte mot Israel etter godt over 40 år som fiender.
Les også

Netanyahu: «De som skader oss, vil vi skade»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.