ENERGI

Stanset Slottets solcelle-planer

Kongehuset ville ha solcellepaneler på taket av Slottet i Oslo, men Statsbygg har konkludert med at de ville blitt for tunge. 

Det svenske slottet har fått solcellepaneler på taket, men i Norge konkluderte Statsbygg med at et slikt anlegg ville blitt for tungt.
Det svenske slottet har fått solcellepaneler på taket, men i Norge konkluderte Statsbygg med at et slikt anlegg ville blitt for tungt. Foto: Terje Bendiskby/NTB

Europower skriver at det i 2017 ble startet planleggingen av et prosjekt hvor det skulle legges solcellepaneler på taket av Det kongelige slott i Oslo. Året etter fikk Sveriges kong Carl Gustaf et solcelleanlegg i 70-årsgave og 600 solcellepaneler leverer i dag strøm til det svenske slottet.

Det norske prosjektet ble imidlertid stanset.

– Det var rett og slett fordi taket på Slottet ikke tåler vekten, sier eiendomssjef Oddvar deBrucq i avdeling for eiendomsutvikling og forvaltning i Statsbygg til Europower.

Det ble utarbeidet en rapport om belastningen et solcelleanlegg vil legge på slottstaket, men denne er hemmeligstemplet.

Europower skriver også at kronprinsparet ønsker å få installert solcellepaneler på taket av boligen deres på Skaugum i Asker.

Les også

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.