MARITIM

Stanser muligheten til å søke om tillatelser til oppdrettsanlegg på land

Nærings- og fiskeridepartementet stanser midlertidig muligheten til å søke om tillatelser til akvakultur på land. 

Ecofisk planlegger et av Norges største landbaserte oppdrettsanlegg. Muligheten til å søke om nye tillatelser er midlertidig stengt.
Ecofisk planlegger et av Norges største landbaserte oppdrettsanlegg. Muligheten til å søke om nye tillatelser er midlertidig stengt. Illustrasjon: Ecofisk
20. des. 2022 - 08:41

Dette gjør de i påvente av at et nytt regelverk for dette er på plass, skriver departementet i en pressemelding.

De viser til at det foreligger en rekke søknader om konsepter med nær tilknytning til sjø, som utnytter dagens regelverks klare skille mellom akvakultur i sjø og akvakultur på land.

– Det har skjedd en betydelig teknologisk utvikling innen konsepter som søker tillatelse til akvakulturproduksjon på land. Det tyder på at næringen er innovativ og i rask vekst. Vi ser imidlertid at det er behov for tydeligere rammer for hva som skal anses som akvakultur på land, i motsetning til akvakultur i sjø, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

I første omgang settes den midlertidige stansen til 6 måneder. Akvakultur på land omfatter blant annet produksjon av laks, ørret og regnbueørret på land.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge gir inntil 1,6 milliarder kroner til et tsjekkisk initiativ til å kjøpe artilleriammunisjon til Ukraina. Bildet er tatt under et besøk på Nammo på Raufoss tidligere i år. Regjeringen har tidligere gitt støtte til å øke produksjonen der.
Les også

Gir milliardbeløp i ammunisjon-støtte til Ukraina

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.