ANLEGGSBRANSJEN

Stangeland sikrer seg fotfeste på Haugalandet

Stangeland Maskin sikrer seg fotfeste på Haugalandet med oppkjøpet av entreprenørbedriften T. Halleland as.

Fra venstre: Tommy Stangeland, Torleiv Halleland og Olav Stangeland.
Fra venstre: Tommy Stangeland, Torleiv Halleland og Olav Stangeland.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. sep. 2019 - 14:24

I 2015 kjøpte Stangeland Maskin opp entreprenørbedriftene Magnar Ur AS og Brødrene Jørmeland AS med tanke på utbyggingen av Ryfast-sambandet, som nå nærmer seg slutten. 

Nå, på tross av usikkerhet rundt realiseringen av Rogfast-prosjektet, investerer Stangeland Maskin på Haugalandet, og kjøper 50 prosent av aksjene i både drift- og eiendomsselskapet T. Halleland as og Halleland Eiendom as, med opsjon på overtagelse av alle aksjene.

I en pressemelding fortelles det at Halleland har maskinpark og administrasjon i Ekrene næringspark i Sveio kommune. Torleiv Halleland grunnla selskapet i 2002, og er daglig leder for et firma som omsetter for 68 millioner og har 37 ansatte.

– Vi inngår samarbeid med et seriøst, dyktig firma som har mye til felles med oss, forteller Olav Stangeland. Han forklarer videre at T. Halleland er en ressurssterk organisasjon som har ansatte med høy kompetanse innen riving, tomteopparbeidelse og vann/avløp.

T. Halleland as vil operere under samme navn som tidligere, og Torleiv Halleland vil fortsette i rollen som daglig leder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.