BYGG

Standard Norge går for BuildingSmart

FORSTÅ: Markedsdirektør Jacob Mehus vil forstå hvordan BIM påvirker byggenæringen og Standard Norges inntektsgrunnlag.
FORSTÅ: Markedsdirektør Jacob Mehus vil forstå hvordan BIM påvirker byggenæringen og Standard Norges inntektsgrunnlag. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
17. juni 2010 - 14:09

Standard Norge har startet arbeidet med å tilpasse NS3420 til BIM. En arbeidsgruppe forbereder nå en strategi for hvordan dette skal gjøres.

Strategi

– De vil legge frem en rapport i september. Den vil inneholde en strategi for vårt videre arbeid, hastigheten og hva vi må gjøre for å få den BuildingSmart-kompatibel. Vi skal finne konkrete forhold som må endres, sier Jacob Melhus, markedsdirektør i Standard Norge.

Interessen for BIM er ikke ny der i gården, Melhus sitter i styret for BuildingSmart Norway som leier lokaler hos Standard Norge til subsidiert pris. De første endringene for å tilpasse NS3420 til BIM skjedde allerede i 2005, nå skal arbeidet intensiveres.

– Vi må forstå hvordan BiM vil påvirke oss og vårt arbeid. 3420 er i utgangspunktet ikke elementbasert. Det er lettere å koble elementer opp mot en modell enn slik standarden tradisjonelt har vært bygget opp.

Komplett

Melhus vil ikke love at utviklingen vil gå fort.

– At alt skal være kompatibelt ligger nok langt frem, men om et par år er vi nok kommet langt.

Bygge-, anleggs- og eiendomsnæringen er viktig for Standard Norge. Av totalt 15 000 standarder leveres 4000 til BAE-næringen. NS3420 alene står for en omsetning på nærmere 40 millioner kroner hvert år. NS 3420 er den viktigste standarden for byggenæringen, den inneholder termer og definisjoner, omfang og prisgrunnlag, tekniske bestemmelser, mengderegler og spesifikasjoner for nær sagt alt som inngår i et bygg.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.