NYHETER_BYGG

Stålpris for 90 tonn enebolig

Joachim Seehusen
31. okt. 2005 - 07:59

Norsk Stålkonstruksjonspris, som utdeles hvert annet år av Norsk Stålforbund og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner, er i år tildelt V-house på Nesøya i Asker.

"Leken"

I juryens uttalelse heter det at:

"V-house framstår som et friskt, utradisjonelt byggverk satt inn i et flott stykke norsk natur. Det presise formspråket, de store lysflater og leken med terrengfallet viser en ny metodikk innenfor planlegging av enebolig. V-house representerer en ny teknologi knyttet opp i mot bruk av synlige stålkonstruksjoner i boligproduksjon. Synlig malt stål i form av plater i tak og vegger samt konstruksjoner gir bygget et røft, men presist preg.

En vandring i huset byr på overraskelser både i valg av formgrep og materialer. Arkitektene har klart å skape en særpreget bolig som virker som et godt sted å være. Den innovasjon som er lagt inn i utvikling av hovedbæresystem av stål har synliggjort de potensialer som ligger i stålet som materiale i denne typen bygg."

90 tonn

Det er ikke noe hus for hvermannsen som nå har fått prisen. Stålvekt alene utgjør ca. 90 tonn i den 575 m 2 store boligen. Verdien av stålarbeidene alene utgjør fire millioner kroner i huset, som stod ferdig i desember 2003.

Prisen ble delt ut på Norsk Ståldag på Radisson SAS Hotell i Oslo og gikk til Space Group Arkitekter AS, Dr. Techn. Kristoffer Apeland AS, ABT Adviesbureau voor Bouwtechniek BV, NLI Alfred Andersen AS og byggherren Joakim og Kari Anne Varner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.