NYHETER

Stadig nye prissjokk for Vegvesenet

Anbudsåpningen for Øvre Sund bru i Drammen ble et nytt prissjokk for Vegvesenet. Et eneste anbud kom inn, og det lå mellom 20 og 30 prosent høyere enn overslaget. Den ene anbyderen er NCC som vil ha 269,284 millioner kroner for jobben.

«Bøy» er en dristig konstruksjon som vil bli lagt merke til. Hvis alt går etter planen blir den ferdig i 2010.
«Bøy» er en dristig konstruksjon som vil bli lagt merke til. Hvis alt går etter planen blir den ferdig i 2010.
Anders Haakonsen
29. jan. 2008 - 16:06

Vegvesenet hadde regnet med at jobben ville komme på rundt 200 millioner kroner, men denne summen er ikke direkte sammenlignbar med NCCs pris.

Anbudet skal nå gjennomgås nøye før Vegvesenet avgjør hva som skal skje videre. Hvis den høye prisen ikke får konsekvenser for framdriften, blir brua ferdig i 2010. Da skal den inngå i sentrumsringen i Drammen.

BFS Arkitekter vant en arkitektkonkurranse om Øvre Sund bru allerede i 2000. Vinnerutkastet heter «Bøy». Mange entreprenører viste interesse for å bygge denne brua, men som så mange ganger før, valgte de fleste som ba om konkurransegrunnlaget å ikke regne på jobben.

Brua får en lengde på 148 meter fordelt på fem spenn, tre på 32 meters lengde og to endespenn med lengder på 26 meter. Brua får fire kjørefelt og ensidig gang/sykkelveg. Total bredde blir 23 meter.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.