Stabilt marked for Nordasfalt - men tap svekket resultatet

Nordasfalt i Bodø har god kontroll på asfaltmarkedet i Nordland, og har stabilisert seg på et inntektsnivå på mellom 300 og 400 millioner kroner.

Asfaltfabrikken til Nordasfalt som ligger like ved Rv 80 utenfor Bodø sentrum.
Asfaltfabrikken til Nordasfalt som ligger like ved Rv 80 utenfor Bodø sentrum. Foto: Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. juni 2018 - 09:20

Selskapet har i mange år pekt seg ut som en svært godt drevet og lønnsom virksomhet innen asfaltproduksjon og utlegging på vei - i en bransje som slett ikke har vært like gullkantet for alle aktører.

Nordasfalt AS hadde i fjor driftsinntekter på 346 millioner kroner, som er 45 millioner kroner lavere enn året før.

Imidlertid har inntektene de siste seks årene ligget på mellom 300 og 400 millioner kroner, noe som ser ut til å være potensialet for asfaltfirmaet som i utgangspunktet har Nordland fra Salten og nordover som marked.

LES OGSÅ: Han snudde skuta på ett år

Ove Andreassen er daglig leder i Nordasfalt AS
Ove Andreassen er daglig leder i Nordasfalt AS
– Det må det sies at de tre forutgående årene var i overkant positive i forhold til våre budsjetter og forventninger, men likevel hyggelig med stang inn opp til flere ganger, oppsummerer administrerende direktør Ove Anderassen til veier24.

Tapte på M3-konkursen

Driftsresultatet, som i en årrekke har ligget på stabile ti prosent av omsetningen, fikk seg imidlertid en knekk i fjor og endte på 4 millioner kroner.
 
– Største årsak til resultatnedgangen var tap på kunder på til sammen 15 millioner kroner.  Hovedsakelig var det konkursen i M3 - Anlegg AS som var årsaken til dette. I tillegg en del mindre entreprenører i kjølvannet av samme konkurs, forteller Anderassen. 

 – Ellers hadde vi ikke salg av bitumen fra vårt depot til Lemminkainen (nå YIT), som hadde liten aktivitet i det området vi forsyner dem med bitumen. Samme årsak medførte mindre freseoppdrag som vi også leverer til dem. 

 Ove Anderassen forteller at volumet på produsert asfalt i fjor var betydelig mindre enn det var 2016. 

LES OGSÅ: Alt pekte oppover for Consto i 2017

 YIT eier halvparten

Hovedkontoret og en av asfaltfabrikkene til Nordasfalt ligger i Bodø, men selskapet har også en egen fabrikk med tilhørende utleggervirksomhet i Narvik.

Selskapet eier Finneid Grus AS, som forsyner dem med endel av tilslaget til asfaltproduksjonen. Også båttransporten kontrollerer de selv, gjennom 75 prosent eierandel i fraktselskapet Nordmani AS.

Nordasfalt eies halvparten av det lokale selskapet Øknomistyring AS, som består av lokale aktører der daglig leder i Nordasfalt, Ove Gunnar Andreassen, er største enkeltaksjonær. Den andre halvparten eies av den landsdekkende asfaltaktøren YIT.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.