SAMFUNNPOLITIKK

SSB fornøyd med krisepakken

Øystein Olsen, administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå.
Øystein Olsen, administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå. Bilde: unknown
Dag Yngve Dahle
26. jan. 2009 - 15:02

Krisepakken har en ramme på 20 milliarder kroner. I tillegg kommer anslagsendringer, som øker den totale stimulansen til vel 27 milliarder.

På toppen

- Dette kommer på toppen av en forholdsvis ekspansiv finanspolitikk for 2009. Regjeringen mener dette innebærer en kraftig stimulans, og det er en rimelig karakteristikk. Denne pakken har et betydelig omfang og vil gi en stimulans til norsk økonomi, sier Olsen, som er adminstrerende direktør i Statistisk sentralbyrå, til TU.no.

Han er ikke enig med NHO, som mener pakken ikke vil hjelpe konkurranseutsatt næringsliv.

- En slik pakke vil ikke stoppe nedgangen i økonomien. Den eksportrettede industrien vil uansett bli rammet av det som skjer internasjonalt, sier SSB-sjefen. Han legger til:

- Men samlet sett vil næringslivet nyte godt av skattelettene regjeringen kommer med. Jeg synes regjeringen har fokus på det industrien vil slite med i tida som kommer, sier SSB-sjefen.

Vil hjelpe

Han advarer mot å tro at regjeringens tiltak vil løse alle problemer i inneværende år.

- Regjeringen sier selv at pakken ikke løser alle problemer. Den vil ikke nulle ut nedgangen eller stoppe arbeidsledigheten. Vi vil fortsatt bli rammet av krisen. Men pakken vil nok bidra til å bremse ledighetsøkningen, sier Olsen.

Ifølge regjeringen er målet at tiltakene skal redusere arbeidsledigheten med 15.000 personer.

Les mer om: