SPS IPC Nürnberg: fra lokal minimesse til global storaktør

Tirsdag 22. november er det – som Jan Eggum synger – «På an igjen». Det er selvfølgelig den store happeningen SPS IPC Drives i Nürnberg vi tenker på. Messen som skiller seg litt fra vanlig standard for tyske messer.

Nürnberg har også en koselig og typisk tysk Altstadt som fortjener et besøk.
Nürnberg har også en koselig og typisk tysk Altstadt som fortjener et besøk. Bilde: Martin Hänisch
21. nov. 2016 - 20:06

Blådressfaktoren er noe lavere enn hva som er vanlig. SPS IPC Drives retter seg mer mot teknikere, automatikere og ingeniører enn mot direktørene.

Årtets utgave har 14 ustillingshaller og mer enn 1600 utstillere fordelt på 123 000 m2. I tillegg til standardtemaene på denne messen er det i år tre utvalgte spesialtemaer.
Det første er «Automation meets IT», eller digitalisering på godt norsk.

Dernest blir det fokus på «MES goes Automation». MES står for Manufacturing Execution Systems som er et sentralt element i Industrie 4.0. Det handler hovedsakelig om utviklingen i retning av at automasjonssystemer i produksjonsbedrifter blir forbundet med organisatoriske systemer.

Sikkerhet i fokus

Vis mer

Det tredje og siste spesialtemaet er Cyber Security, som kanskje er den viktigste og sannsynligvis den mest neglisjerte og undervurderte problemstillingen i næringslivet i dag. På messens nettsider heter det at mangel på tillit til datasikkerhet setter hele den fjerde industrielle revolusjon i fare. Frem til nå har datasikkerhet i all hovedsak dreid seg om administrative systemer. Industrielle systemer har ofte ikke vært på nett, men nå endrer det seg raskt, og dermed øker også sårbarheten.

De senere årene har besøkstallene svingt en del, i fjor kom et over 64 000 besøkende fra 83 forskjellige land, i tillegg til Tyskland. I 2014 var det 54 000 besøkende på messen.

Mange nordmenn

Messen er regelmessig besøkt av nordmenn, både som utstillere og besøkende. En rekke internasjonale selskaper som stiller ut har representanter fra sin norske avdeling til stede i Nürnberg i november. Som vanlig arrangerer Siemens en tur til messen, der de også tilbyr besøk på en av BMWs bilfabrikker.

Så har SPS IPC sin egen app som kan lastes ned til både android og iphone. Her skal det ligge utstillerlister, produktgrupper, kart over messeområdet og en kalender med alt som er meldt inn av diskusjoner, møter og konferanser.

Les mer om 2014-messen

SPS IPC Drives, Nürnberg. Bildet er fra 2014 der Siemens hadde egen hall. <i>Foto: Joachim Seehusen</i>
SPS IPC Drives, Nürnberg. Bildet er fra 2014 der Siemens hadde egen hall. Foto: Joachim Seehusen
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.