PRODUKTNYHETER

Spruter raskere

Hewlett Packard er på markedet med flere nye blekkskrivere. Den nye 990Cxi-modellen er en videreutviklet utgaven av 970Cxi, som fikk meget god omtale her i TU for et år siden. Den nye modellen har fått 8 MB hukommelse, dobbelt så mye som forrige modell. Den er også utstyrt med en automatisk papirsensor. Alle blekkskrivere er svært følsomme for papiret de skriver ut på. Det er stor forskjell på driverinnstillingene avhengig av om du bruker vanlig kontorpapir, spesialpapir for blekk, fotopapir eller transparenter. Automatikken fjerner problemene med å stille inn driveren hver gang. Modellen har ganske innholdsrike blekkpatroner som burde gjøre driftskostnadene moderate.

Vår test viser at HP har lykkes i å lage en raskere skriver. Spesielt ved utskrift av foto er dette blitt en racer, og den er mange ganger raskere enn tidligere. 4 min og 41 sekunder er ny rekord på denne testutskriften, som til og med slår de rene fotoskriverne med et par minutter. Utskriftskvaliteten er også svært god, selv om fotoutskriftene ikke helt kan konkurrere med de fra seksfarge fotoskrivere. Hastighetsøkningen er så stor at den ikke kan forklares bare med endringer i maskinvaren. Her har nok HP også gjort en del endringer i driverne. Som forgjengeren har denne modellen også et vendemagasin som gjør at den skriver automatisk tosidig. Selv om denne modellen samlet sett er den raskeste vi har testet til nå, er det langt fra det vi opplever, til de data som oppgis. Ordet ”opptil” når det gjelder hastighet, bør du være oppmerksom på. Det betyr stort sett at så fort går det hvis du skriver ut et par setninger på hvert ark!

Prisen på 990Cxi er 3990 kroner inkludert moms.

Den andre blekkskriverfamilien HP nå lanserer, er modeller som skal fylle gapet mellom de vanlige blekkskriverne og fargelasere. Modellene 2200, 2250 og 2250 TN har i motsetning til de fleste andre blekkskriverne fra HP separate, og store, blekkpatroner for hver av de fire fargene. HP har også skilt skriverhodene fra blekkpatronene, og det bidrar også til lavere utskriftskostnader. Vi har testet mellommodellen 2250 i nettverk Som det fremgår av tabellen, er den et råskinn på transparenter og til å skrive tekst i kladdemodus. Og selv om den ikke er like rask som 990Cxi på fotografier, er den allikevel blant de raskeste vi har testet både i tid og i fotokvalitet.

Prisen på Business Inkjet 2250 er 8240 kroner inkl moms.

Hvis du vil dele skriveren med flere og skrive ut mye, er dette modellen for deg.

Tid

PowerPoint

transparenter

Word Normal

Word Kladd

Kvalitetsbilde

HP DeskJet 990 Cxi

15 min 3 sek

2 min 57 sek

2 min 56 sek

4 min 41 sek

HP Business Inkjet 2250

3 min 37 sek

3 min 38 sek

1min 50 sek

6 min 2 sek

Les mer om: