DOKTORGRADER

Sprekker i offshore-konstruksjoner

15. okt. 2001 - 13:52

Slike strukturer dimensjoneres med en stor grad av konservatisme. Ofte er sveisen den svakeste delen i en konstruksjon, men den er i dag vanskelig å inkludere i strukturelle beregninger.

Chiesa foreslår en metode basert på bruk av såkalte line-spring-elementer for å simulere sprekker i skallkonstruksjoner.

Metoden åpner for å knytte avanserte materialmodeller til de beregningene som brukes for å gjennomføre strukturelle analyser. Med bruk av metoden kan en ta bedre hensyn til materialvalget under konstruksjonsarbeidet enn det som er vanlig i dag.

Metoden åpner også for direkte bruddmekanisk vurdering av en konstruksjon som en integrert del av den strukturelle analysen. Dette fører til en bedre beskrivelse av de reelle grensebetingelsene ved de kritiske områdene og dermed til en bedre bruddmekanisk vurdering.

Avhandlingen har tittelen Linking advanced fracture models to structural analysis . Den er utført ved Institutt for mekanikk, termo- og fluiddynamikk, NTNU, med professor Bjørn Skallerud som hovedveileder og professor Christian Thaulow, som medveileder. Arbeidet er utført med støtte fra Statoil og Norges forskningsråd.

Avhandlingen er innlevert til forsvar for graden dr.ing. Disputasen vil finne sted 26.oktober.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.