Sprekken større enn 800 mill - vil avlyse Nordøyvegen øyeblikkelig

Fylkesrådmannen i Møre og Romsdal vil avlyse den pågående anbudsprosessen rundt Fv 659 Nordøyvegen med øyeblikkelig virkning.

Kjell Herskedal
29. juni 2018 - 19:36
Entreprisen K5 Skjeltene-Harøya ble såpass mye dyrere enn Statens vegvesens prisanslag at det eventuelt må tilrettelegges for en ny anbudskonkurranse etter at fylkestinget har behandlet Nordøyvegen-prosjektet høsten 2018, mener fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik.
 
Fylkesutvalget tar stilling til saken 2. juli.
 
Den aktuelle kontrakten hadde en opprinnelig styringsramme på 2,5. mrd kroner inkludert mva. Kontrollregnet tilbudspris fra Skanska Norge, som hadde det rimeligste anbudet, viser et avvik på om lag 1,2 milliarder kroner inkl. mva.
 
Guttelvik understreker at det ikke er korrekt at avviket er på 800 millioner kroner ekskl. moms. Det er større enn dette. Han mener det er viktig at fylkeskommunen, også overfor entreprenøren, avklarer raskt hva som videre skal skje, slik at mannskaper og utstyr ikke låses.
 
Guttelvik slår fast at en kontraktsignering nå forutsetter at prosjektet er fullfinansiert, noe det ikke er.
 
Det andre alternativet politikerne har er å gjøre en ny vurdering for å finne ut om Møre og Romsdal fylkeskommune vil være i stand til å inngå en kontrakt på K5 på i overkant av 3,7 milliarder kroner.
 
 
 
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.