MOTOR

Sportsbillegende gjør comeback på strøm

12. okt. 2011 - 12:45

Etter 15 års produksjon var det slutt for Honda NSX i 2005.

Tredje generasjon NSX neste år

I mellomtida hadde den driftssikre sportsbilen sikret legendestatus.

«Enorme kjøreegenskaper i diskret innpakning», var Rowan Atkinsons forklaring på BBCs Top Gear tidligere i år om hvorfor han setter Honda NSX så høyt.

Den kjente komikeren har i tillegg eid den ikke helt ulike McLaren F1 i 14 år og kjørt på den godt over 60 000 kilometer.

Nå bekrefter Hondas forskning- og utviklingsdirektør Mibe Toshihiro at NSX gjenoppstår, skriver Autocar som legger til at den kan komme på markedet allerede neste år.

I så fall vil en prototyp av tredje generasjon NSX trolig bli å se på bilmessen i Tokyo i månedsskiftet november/desember.

Elektriske hint

Der Ur-NSX hadde en midtstilt 270/290 hk V6 som kun måtte drasse på 1 350 kilo, antydes det at Honda vurderer å lage en hel- eller delelektrisk NSX. I det minste en variant med en eller flere elmotorer.

Autocar viser til at Honda-sjefen Takanobu Ito kom inn på neste generasjons elbiler og hybrider på Global Automotive Forum i Chengdu i Kina. Han trakk fram en ny sportsbil som en del av dette prosjektet.

– Vi i F&U-avdelingen har vurdert NSX og ser på det som et interessant prosjekt. El- og hybridbiler kan være både morsomme og økonomiske. Mer kan jeg foreløpig ikke si, siteres Toshihiro på.

Plug-in og elbil neste år

Som Teknisk Ukeblad omtalte da vi var i Detroit tidligere i år, har Honda i sin elektriske portefølje en miks av avantgardisme og etterdilting.

De var imponerende kjapt ute med brenselcellebiler, altså FCX Clarity, og midt på treet med parallellhybridene sine. Men når det kommer til ladbare biler, har Honda somlet sammenlignet med sine japanske konkurrenter, eventuelt gjort andre vurderinger underveis.

Men neste år skal Honda komme både med en ladbar hybrid og en helelektrisk modell. Plug-in-hybridsystemet er under testing i en Accord-plattform i USA, ved siden av en elektrisk versjon av Jazz.

Les mer her: Elektrisk Jazz og ladbar Accord

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.