IT

Sporing øker fortjenesten

TILLIT: Folk var tilbøyelige til å handle mer fisk når de fikk vite hvor den kom fra.
TILLIT: Folk var tilbøyelige til å handle mer fisk når de fikk vite hvor den kom fra. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
25. juni 2010 - 13:34
Vis mer

Matsporingsprosjektet "eTrace" gjennomførte i forrige måned en sporbarhetspilot i Sverige.

Resultatet viste økt fortjeneste for sporbare sjømatprodukter.Hele kjeden

Prosjektet kjøres innenfor EUs matprogram SafeFoodEra, og i pilotforsøket ble det sporet fisk fra fiskebåter i Simrishamn hele veien gjennom forsyningskjeden til en fiskebutikk i Gøteborg.

RFID-merking og EPCIS-standarden gjorde det mulig å gi kundene nøyaktig informasjon om hvor den spesifikke fisken kom fra.

Kjerneteknologien ligger i sporingsløsningen fra det norske selskapet Tracetracker, som også er involvert i det norske matsporingsprosjektet.

Svenske Simrishamn var hjertet i pilotprosjektet med norsk teknologi.

Et enkelt nettsted ga butikken direkte tilgang til informasjon og kart som viser hvor fisken ble fanget og hvordan den kom til butikken.Mangedoblet

Fiskeforhandler Peter Källström i Göteborg uttaler i en pressemelding fra systemleverandøren Tracetracker at sporbarhet har bidratt til å øke salget.

- Ved siden av torsken satte vi opp et kart som viser hvor fisken ble fanget og bearbeidet. Kartet fortalte den historien som forbrukere har ventet på å få høre, nemlig at fisken er lokal fangst. I stedet for å selge et par kilo om dagen, solgte jeg mer enn 150 kilo i løpet av fire dager. Dette er en meget betydelig økning for oss, sier Källström.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.