ARBEIDSLIV

Sponser professor

27. sep. 2000 - 12:00

I avtalen inngår blant annet finansiering av et nytt professorat i informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

– Vi utfordrer med dette også andre informatikkbedrifter i Norge – fra Telenor til mindre selskaper som også har råd – til å støtte NTNU og andre universitet på liknende måte, sa teknisk sjef i FAST, John Markus Lervik, da han undertegnet avtalen.

Egentlig burde en slik støtte vært unødvendig, fordi staten skulle sørget for tilstrekkelige ressurser, understreker Lervik ifølge NTNUs internettsider.

– Men vi kan ikke forspille det store potensialet for norsk IKT-industri ved å vente på at staten skal satse nok på utdanning i informatikk. Vi som skal høste gevinsten i markedet, må også yte mer for å sikre vår egne fremtid, sier Lervik.

FAST har sine røtter ved NTNU, og et flertall av de ansatte i forskning og utvikling i selskapet kommer også derfra. – NTNU har vært helt avgjørende for å kunne grunnlegge og bygge opp en bedrift som FAST. Uten NTNU hadde vi ikke vært til, sier John Markus Lervik.

Den tidligere NTNU-studenten opplever at undervisningen ved NTNU og kvaliteten på de kandidatene som kommer derfra, er meget god og fullt på høyde internasjonalt. Lervik registrerer imidlertid med bekymring at det er vanskelig å få rekruttert nok lærere innen informasjonsteknologi. FAST ønsker derfor å støtte NTNU ved å finansiere et professorat ved Institutt for Datateknikk og Informasjonsvitenskap, med lønn og andre vilkår som er så attraktive at de beste ønsker å søke seg til NTNU.

Fra før har NTNU flere avtaler med næringslivet, hvor også finansiering av stipendiater og professor II (20 prosent stillingsandel) inngår.

– NTNU har en klar målsetting om samarbeid med næringsliv og forvaltning, til gjensidig nytte i kunnskaps- og kompetanseutvikling. På samme måte som vi har et samfunnsengasjement, ser vi også at bedrifter tar et samfunnsansvar ved å støtte forskning og undervisning. Bedriftene har også en direkte fordel av dette, ved at de er i faglig inngrep med ansatte, studenter og stipendiater og får førstehånds tilgang til vår kompetanse, sier NTNU-rektor Emil Spjøtvoll.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.