MOTOR

Sponser elbilen med 120 000 kroner

Think har allerede en stor leveringskontrakt i Nederland, men regner med å selge flere elbiler i dette markedet nå som byrådet i Amsterdam subsidierer næringsdrivende som vil kjøpe elbil.
Think har allerede en stor leveringskontrakt i Nederland, men regner med å selge flere elbiler i dette markedet nå som byrådet i Amsterdam subsidierer næringsdrivende som vil kjøpe elbil. Bilde: Think
18. feb. 2010 - 11:55

Det er byrådet i Amsterdam, Nederland, som nå har satt av tre millioner euro (nærmere 25 millioner kroner) til å subsidiere elbilkjøp.

Sjenerøs støtte

Støtteordningen er rettet mot næringsdrivende som ønsker å bytte ut sin eksisterende diesel- og bensinbilpark med elbiler.

For å kompensere for at elektriske biler fortsatt koster mer i innkjøp enn tilsvarende biler med forbrenningsmotor, tilbys opp til 15 000 euro (over 120 000 kroner) per elbil (maks halvparten av merkostnaden).

For en varebil eller taxi, er det mulig å hente 45 000 euro (370 000 kroner), mens et selskap som ønsker å anskaffe en hel elbilflåte kan motta hele 250 000 euro (over to millioner kroner).

Målet er først og fremst å bedre luftkvaliteten i sentrum av Amsterdam.

Tror på mer salg

Think-sjef Richard Canny er naturlig nok meget begeistret for den nederlandske satsingen:

– Dette er et av de mest framsynte insentivordningene for elbilsektoren i hele Europa. På bakgrunn av dette vedtaket, har vi allerede justert opp salgsforventningene i Nederland, sier Canny.

Elbilprodusenten er allerede inne på dette markedet. I mars i fjor tegnet Think en rammeavtale for levering av inntil 500 Think City med ElmoNet som er et datterselskap av Mobility Service Netherlands.

Les også: Storkontrakt til Think

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.