IT

Splitter opp Motorola

BLE EN FLOPP: Motorola RokrZ6.
BLE EN FLOPP: Motorola RokrZ6. Bilde: Motorola
Trond Heggelund
26. mars 2008 - 15:24

Slik utviklet krisen seg

November 2006 – mars 2007 Meldinger om alvorlig salgssvikt hos Motorola kommer i pressen både i inertnasjonalt og i Norge. Det ropes på en etterfølger til den populære Razr-telefonen, men Motorola klarer ikke å gjenta suksessen som markedsgeniet Geoffrey Frost (død 17. nov. 2005) la opp til.

19. april 2007 Ron Garriques, direktør for Motorolas mobiltelefondivisjon, innser nederlaget og begynner heller som sjef for forbrukerdivisjonen i Dell.

10. mai. 2007 Motorola taper både markedsandeler og penger i første kvartal. Det er nesten fire år siden sist selskapet gikk i underskudd. Razr-effekten har definitivt gitt seg.

16. mai 2007 Motorola-sjef Ed Zander lyver i pressen og sier de vil lansere en mobil som kan vise video i DVD-kvalitet, ha forbedret støtte til video og musikk og full tilgang til internett. Dette skulle være Motorolas svar på iPhone. Slik ble det ikke.

3. august 2007 For første gang har Samsung slått ut Motorola på andre plassen i en ranking over de mest solgte mobiltelefonene i verden. Motorola har mistet markedsandeler fra 22, 1 prosent til 13 prosent.

2. desember 2007 Motorola taper fortsatt markedsandeler, markedsverdi og pengene renner ut av konsernet. Mange ansatte må sies opp. Konsernsjef Ed Zander får i realiteten sparken. Zander var tidligere toppsjef i Sun.

24. januar 2008 Motorola-konsernet legger frem resultattall. De har tapt hver tredje kunde og 84 prosent av overskuddet. Krisen er dermed komplett.

Oppsplittingen av Motorola kommer til å skje i løpet av neste år, opplyste toppsjef Greg Brown i dag.

Mobiltelefoni-virksomheten (Mobile Devices) og den delen av konsernet som arbeider med bredbånd og mobile arbeidsformer (Broadband and Mobility Solutions) kommer da til å bli egne børsnoterte selskaper.

Fikk sparken

Sjef for mobilvirksomheten, Stu Reed, ble sparket før påske.

Han klarte ikke å snu den negative salgsutviklingen som mobilselskapet til Motorola er inne i.

Motorola er allerede ute etter en ny administrerende direktør til mobiltelefoni-virksomheten.

Derfor gik det det galt

Les om: Motorola taper stort

Les om: Mobilkrise førte til nedleggelse i Norge.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.