PRODUKSJON

Splitter Kværner - sikrer kontroll

24. apr. 2001 - 14:08

Bjelland og Almskog har finslipt stategien for å sikre seg mot Røkke-angrep via Aker Maritime. De to vil dele Kværnerkonsernet i to eller tre selskaper.

- Først vil det skje internt, men i løpet av et par måneder kan det blir en juridisk oppsplitting dersom aksjonærene går med på det, sa konsernsjef Kjell Almskog på et orienteringsmøte for sine aksjonærer og presse.

Om en uke er det generalforsamling i selskapet og aksjonærene var kalt til møtet der han skulle redegjøre for ledelsens og styrets kurs videre fremover. Målet er å få flest mulig av aksjonærene til å delta i kampen mot Røkkes "langsiktige industrielle tenkning" - som har vist seg ikke alltid å være like langsiktig.

Det er først og fremt kjernevirksomheten med områdene Olje & Gass og Engineering & Constrution (E&C) som skal bære Kværer-navnet videre fremover.

– Vi skal være en spesialisert leverandør av teknologi og ingeniørtjenester til olje- og prosessindustrien, hevdet konsernsjefen.

Det er skipsbyggingsvirksomheten og papirvirksomheten som vil bli skilt ut, først vil det bli en intern utskilling, siden som egne selskaper. Målet er å gjøre disse områdene så lønnsomme at de kan selges.

– Vi vil ikke gir dem bort bare for å kvitte oss med dem, sa Almskog.

En konsentrasjon om olje og gass mener Kværnersjefen er helt nødvendig for at selskapet skal være i eliteligaen som dominerer på verdensmarkedet. Dessuten er også markedet i forandring der kundene ønsker mer komplette leverandører.

For å skaffe mer kompetanse, vil Almskog kopiere sine egne bedrifter fra sin tid i ABB . Det vil si både videreutvikling av egen kompetanse og gjennom oppkjøp av teknologi.

– Vi tror at dette kan la seg realisere uten bruk av for mye penger, sa han.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.