ARKIVNYHETER

Spillet om Lofoten

DÅRLIGE ODDS: Oljebransjen har dårligere odds enn miljøbevegelsen for oljeleting i Lofoten. I alle fall ifølge et spillselskap som åpner for veddemål om det omstridte politiske spørsmålet.
DÅRLIGE ODDS: Oljebransjen har dårligere odds enn miljøbevegelsen for oljeleting i Lofoten. I alle fall ifølge et spillselskap som åpner for veddemål om det omstridte politiske spørsmålet. Bilde: Samfoto
Kjetil Malkenes Hovland
7. apr. 2009 - 09:32

Vedder du på at det blir oljeleting utenfor Lofoten?

I så fall kan du få 2,33 kroner tilbake per krone du satser hos et av spillselskapene.

Oljedebatten engasjerer

Det kan være at spillselskapet bare ønsker å skape blest om seg selv ved å åpne for spill på en såpass betent politisk sak. Men et selskap tilbyr altså et eget oddsspill på om regjeringen vil tillate leteboring i de mest omstridte havområdene utenfor kysten av nord-Norge, ifølge en pressemelding.

Inga Marte Thorkildsen (SV).
ODDS 1,55: Oddsen for at Inga Marte Thorkildsen og SV vinner frem med å stoppe oljeleting utenfor Lofoten, er 1,55. Spillselskapene åpner for vedding om det betente politiske spørsmålet. Sigurdsøn, Bjørn
- Debatten om oljeleting i Lofoten engasjerer flere av våre kunder, så vi har derfor bestemt oss for å tilby et eget oddsspill på dette viktige politiske spørsmålet, sier leder i Betsson Norge, Marius Andersen.

Oddsene taler mot oljeleting

Dersom man skal tro oddsene, ser det ut til at miljøbevegelsen vil vinne fram med sine krav om å nekte oljeleting.

Vedder du på at det ikke blir oljeleting innen 1. juni 2010, får du bare 1,55 krone tilbake per krone du satser.

Det betyr at selskapet akkurat nå anser det for mest sannsynlig at det ikke blir leteboring innen den fastsatte datoen.

Politisk bakgrunn

Betsson har satt oddsen ut i fra at en regjeringskoalisjon etter valget i år sannsynligvis vil innholde SV/Sp eller Venstre/KrF. Disse partiene vil trolig legge ned veto mot oljeboring under eventuelle regjeringsforhandlinger. Og disse partiene har lagt mer prestisje i oljesaken enn det partiene Ap, Høyre og Frp har gjort.

Betsson har satt oddsen ut i fra at en regjeringskoalisjon etter valget i år sannsynligvis vil innholde SV/Sp eller Venstre/KrF. Disse partiene vil trolig legge ned veto mot oljeboring under eventuelle regjeringsforhandlinger. Og disse partiene har lagt mer prestisje i oljesaken enn det partiene Ap, Høyre og Frp har gjort. FISKERIER: Mange fiskere er bekymret for oppvekstområder for fisk ved eventuell oljeboring utenfor Lofoten. Nå er spillet om Lofoten også blitt et oddsspill. Scanpix

-Det er et paradoks at et mindretall på Stortinget har gode muligheter til å blokkere en sak som det egentlig er et bredt stortingsflertall for, sier Marius Andersen i Betsson til NTB.

Gjelder kun Lofoten

Det er også verdt å nevne at spillet kun handler om oljeleting utenfor Lofoten, mens Vesterålen ikke er nevnt.

Spillet blir beskrevet med følgende setning: "Vil oljeleting i havområdene ved Lofoten bli vedtatt innen 1.juni 2010?"

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.