T2

Spill, video og LP-ens revansje

Morten Gulden
9. sep. 2009 - 21:14

Tradisjonen tro på disse tider av året holdt Apple nok en gang iPod-seanse for å vise frem nyvinninger. I år sto nye iPod-er, spill og video på menyen for de heldige inviterte.

Toastmaster var ingen ringere enn Steve Jobs, i sin første offentlige opptreden siden nyretransplantasjonen for fem måneder siden.

Årets meny

iPhone OS 3.1 ble lansert i dag, oppdateringen er gratis nedlastbar.

iTunes 9 ble også lansert, blant annet med en ny Genious-funksjon for ”uendelig lange mikser” og støtte for overføring av musikk, filmer, spill og applikasjoner mellom opp til 5 maskiner. Du kan nå administrere applikasjonene på din iPod fra iTunes. iTunes 9 er gratis nedlastbar fra Apple fra i dag.

Apple har konstruert et nytt ”LP-format” for digital musikk. I iTunes kan du nå kjøpe ”samlepakker” av multimedieinnhold og musikk for å gjenskape ekstrainnholdet man pleide å få med LP-er.

Spillmaskin

iPod Touch 8GB koster nå 199 dollar. Programmeringsgrensesnittet OpenGL er nå støttet på iPod Touch, som burde bety bedre spillgrafikk og en enklere hverdag for spillutviklerne. Apple benyttet da også anledningen til å demonstrere nye spill med imponerende grafikk. En interessant demonstrasjon var muligheten til at flere spillere kan spille sammen via Bluetooth og trådløse nett.

iPod nano har nå fått et innebygd videokamera. Til glede for mange har den også fått innebygd FM-radio, komplett med pauseknapp.

Mange vil også sette pris på den nye muligheten for å ta opp lyd.

I tilegg kan Nano nå skryte av å ha blitt et pedometer med synkronisering til Nike.

Videokvalitet vil være H.264 komprimert 640x480 punkter (VGA) i opp til 30 bilder i sekundet. Det er slett ikke dårlige spesifikasjoner for en enhet på denne størrelsen.

Lagringsplass begynner på 8GB for 1250 kroner.

Skal slå spillgigantene

Det kanskje mest interessante fra dagens show er Apples aggressive posisjonering mot Sony og Nintendo. Deres bærbare spillplattformer PSP og DS ble presentert som avleggs og dyre sett i forhold til iPod Touch.

Apple vil åpenbart satse på Touch som spillmaskin fremover, og med annonseringen av av blant andre 2010-utgaven av det (i USA) enormt populære fotballspillet Madden NFL samt Xbox-tittelen Assasins Creed 2 blir ikke plattformen mindre aktuell verken for spillentusiaster eller de store spillutviklerne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.