T2

Spill rett fra harddisken

360: Microsoft kopierer flittig fra konkurrentene med sin Xbox 360.
360: Microsoft kopierer flittig fra konkurrentene med sin Xbox 360. Bilde: MICROSOFT
Stein Jarle Olsen
15. juli 2008 - 10:05

E3 er godt i gang, og først ut av de store var Microsoft med sin pressekonferanse.

De arbeider tydeligvis hardt med å stjele markedsandeler fra Sony og Nintendo, og lanserer en rekke nye funksjoner.

Nytt dashboard

Først ut er et helt redesignet dashboard, med støtte for såkalte personlige avatarer, altså tegnede figurer som skal representere deg i spillsamfunnet.

Har du en Wii, kjenner du allerede dette fra Mii-systemet der.

Installere

I tillegg vil du snart få muligheten til å installere spillene dine på Xbox 360-harddisken.

Det vil redusere både lastetider og støynivå, ettersom det optiske drevet da slipper å snurre. Du må imidlertid likevel ha spilldisken i maskinen, for å bevise at du eier spillet. Vi aner en sammenheng mellom dette og det faktum at Microsoft i går lanserte en ny Xbox 360-versjon med 60 GB-harddisk.

Samtidig lanserte Microsoft en rekke blåkopier av tidligere Sony-konsepter, blant annet Singstar-klonen "Lips," og EyeToy-liknende "You're in the movies", som kommer bundlet med et Xbox Live Vision-kamera.

Les også:

Nytt format

Selskapet lanserer også støtte for såkalt 16:10-format, altså det formatet de aller fleste nye PC-skjermer er laget i. Om du forsøker å spille 360 på en slik skjerm i dag, vil du få svarte streker oppe og nede, ettersom maskinen kun leverer bredskjerm i 16:9-format.

Fremover vil Xbox 360 kunne levere både 1440x900 og 1680x1050-oppløsningene, slik at du kan få nyte spillene dine i fullt format, også på dataskjermen.

Marketplace

For øvrig snakker Microsoft varmt om mulighetene for å laste ned både filmer og TV-serier fra Xbox Live Marketplace, men det er fremdeles en funksjon vi her på berget ikke har, og det ser ikke ut til at vi er i nærheten av å være prioritert foreløpig, heller.

Jaja, vi slipper i alle fall det evigvarende bråket fra selve boksen.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.