T2

Spill med kroppen

NATAL: Robbie Bach, sjef for underholdningsdivisjonen i Microsoft, forteller om deres største nyhet - Natal - under CES i Las Vegas.
NATAL: Robbie Bach, sjef for underholdningsdivisjonen i Microsoft, forteller om deres største nyhet - Natal - under CES i Las Vegas. Bilde: Reuters
8. jan. 2010 - 11:59

Las Vegas: Hvert år er det toppsjefen i Microsoft som inntar hovedscenen på CES i Las Vegas og forteller hva IT-giganten har å meddele til verdens forbrukere.

I år var det Microsofts spillkonsoll Xbox360 som sto i fokus. Selskapet har solgt nesten ti millioner slike og mer enn 500 millioner spill er solgt. Og det er bare begynnelsen. I år renner det på med nye megatitler.

Natal FRIGJØREREN? Microsofts toppsjef, Steve Balmer, forteller at selskapet utvikler et revolusjojnerende nytt grensesnitt basert på kroppspråk og tale. Odd Richard Valmot

Natal

Kanskje den viktigste annonseringen er et produkt som foreløpig går under arbeidsnavnet Natal. Det er resultatet av en årelang tung forskningsinnsats – fra de ulike forskningsinstituttene Microsoft har rundt om i verden, og rundt tusen patenter.

Når Microsoft snakker om Natal refererer de til at det er førti år siden musen frigjorde oss fra piltastene. Natal vil frigjøre oss fra maskinvaren helt og holdent.

Det forskerne har laget er en liten boks med to kameraer som observerer brukeren. De leser kroppsspråket og tolker det. Og fordi kameraene kan se stereoskopisk kan programvaren avgjøre i minste detalj hva som skjer. I tillegg til syn vil også Natal kunne ta imot stemme-input.

Spill

Det er åpenlyst at dette er et produkt som spillbransjen vil kaste seg over. Nintendo har vist hvordan deres forholdsvis enkle håndkontroller med akselerometere er blitt mottatt med deres Wee-konsoll. Natal må være den ultimate Wee-utfordrer. Produktene basert på Natal, som kan kobles til Xbox360 vil komme i salg til jul, ble det lovet.

Men Microsoft har nok enda større planer for Natal, og selv framtidens PC-er og andre dingser vil kunne få glede av dette grensesnittet.

E-bøker

FARGEBOK: Ikke en vanlig e-bok, men en tavle-PC. Utmerket til å lese bøker på, og til mye mer, mener Microsoft. Odd Richard Valmot
Selv om Balmer priste e-bøker, vil han ikke være med på at Windows 7 ikke kan spille en rolle som e-bokleser.

Han trakk frem en ny tavle-PC fra HP og vise hvor godt egnet den er som e-bokleser. Riktignok kan den ikke vise til samme batterilevetid, men den kan vise farger og video og respondere på en helt annen måte enn dagens modeller basert på elektronisk papir.

Biler

Balmer fortale også om en avtale med Ford om å utstyre deres biler med programvare.

Fiat har allerede solgt over en million biler med Microsoft-programvare, og selskapet har også inngått en ny avtale med KIA. Målet er nok at bilbransjen skal bli like Microsofttung som resten av samfunnet.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.