ARBEIDSLIV

Spent foran nytt kurs-år

Norske Sivilingeniørers Forening (NIF) har vært nødt til å gå seg selv etter i sømmene i forsøk på å snu tendensen til sviktende deltakelse til Studiesenterets kurs- og konferanseprogram. Lav oppslutning har gjort at flere arrangementer med årelange tradisjoner måtte avlyses både i 1999 og 2000.

Avlysning av konferansen om måleteknikk og kalibrering, som skulle gått av stabelen for 22. gang nå i november, er bare ett eksempel på kanselleringer som har vært tunge å svelge unna, og som har medført store økonomiske tap.

– Nå kan det bare gå én vei, bedyrer leder Lene Mürer i NIF Studiesenteret optimistisk.

Kursdagene vil vise

Første utfordring kommer i januar 2001 med Kursdagene i Trondheim, som tradisjonelt er NIFs største enkeltarrangement. I år deltok bare 600 mot normalt 1000. Neste gang bør deltakertallet opp i 1000 igjen. – Vi har doblet antall arrangementer i 2001 sammenlignet med i år. Kurstilbudet rommer dessuten større faglig bredde, forteller Mürer.

Faglige nyheter på programmet er blant annet biopolymerkjemi, logistikk i prosess- og vareproduserende industri, forurenset grunn og IT som aktive verktøy innen vareproduksjon. – Vi har økt markedsføringen og lagt større vekt på å løfte også de sosiale, utenomfaglige aktivitetene på Studentersamfundet i forbindelse med Kursdagene 2001, forteller Lene Mürer.

Må tenke nytt

Hun tror NIF er nødt til å bevege seg inn på nye fagområder, som IKT, produksjon, prosess og kjemi samt havbruk. – På områder der vi tradisjonelt er sterke, som petroleum og skip, vil vi naturlig svinge med markedet. Vi har også sett et fall innen elektro og energi, uten at vi har kommet til bunns i å forklare hvorfor, forteller Mürer.

Hun tror ikke det er noen vei utenom å skjære ned antallet arrangementer. NIF leter nå etter langsiktige samarbeidspartnere for å få oppsving på kurs- og konferansefronten på bestemte fagområder.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.