ARKIVNYHETER

Spenstig bruforslag mellom Bø og Hadsel

Jarle Skoglund
20. apr. 2010 - 15:41

Bø-ordfører Sture Pedersen vil bygge Kinderegg-bru for å styrke Vesterålen. – Vi tør å tenke stort, sier Pedersen om prosjektet som de foreslår der kraftproduksjonen fra et innebugget vind- og vannkraftverk skal sørge for finansieringen av en 3,8 km lang bru mellom Bø og hadsel.

Ifølge NRK Nordland har ordføreren lenge tenkt på mulighetene for en forbindelse mellom Bø og Hadsel. Han er lei av at hans kommune er en utkant, et endepunkt. En bru til Hadsel vil løse det problemet, sier han.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Gjør Vesterålen attraktiv

– Vi trenger en forbindelse til for å komme nærmere både flyplass og sykehus. Med bru kan man bo nesten overalt i regionen, og det vil gjøre Vesterålen mer attraktiv over det hele.

Sammen med Ben-Tommy Eriksen i Bø-bedriften Nornet, klekket han ut ideen om ei multifunksjonell bru mellom de to Vesterålskommunene.

I går fikk fylkestinget i Nordland høre hvordan både vindmøller og bølge-og tidevannskraftverk skal bygges inn i brua. Denne kraftproduksjonen skal finansiere prosjektet

Og fylkestinget tok i mot forslaget med applaus.-Spennende løsning

– Vi har møtt kun positive tilbakemeldinger, sier en oppstemt Pedersen til NRK.

Nå utfordrer han politikerne til å bli med for å få realisert brua.

Regionvegsjef Torbjørn Naimak synes løsningen høres spennende ut, og mener at man bør jobbe videre med dette prosjektet.

Imponerte politikerne– Vi må selvsagt videre se på tekniske løsninger og økonomiske aspekter, men dette forslaget har så mye for seg at vi må se nærmere på det, sier Naimak.– Vi er ganske imponert, sier fylkesordfører Mariette Korsrud om brua.Nå fortsetter arbeidet med å få konkretisert byggeplanene. Målet er at brua skal være ferdig om fem år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.