ARBEIDSLIV

Spenning foran student-finale

3. juni 2002 - 11:06

Lørdag går den siste og avgjørende finalerunden i TIMES-konkurransen for sivilingeniørstudenter innen industriell økonomi i Eindhoven i Nederland (Tournament of Industrial Management and Engineering Skills).

- Vi føler at vi ligger veldig godt an, sier Simen Teigre til Teknisk Ukeblad, på telefon fra Nederland dagen før det hele skal avgjøres. Ind.øk.-studenten fra NTNU deltar sammen med Erlend Nævdal, Odd Sverre Østlie og Erling Paulsen, etter at de fire danket ut svenske, tyske og finske studentlag i den nordeuropeiske finalen, som ble arrangert ved Linköping Tekniska Högskola for en drøy måned siden. I finalen konkurrerer NTNU-guttene med med noen av Europas beste studenter. Vinnerne er garantert sommerengasjement i det svært anerkjente tyske konsulentselskapet Roland Berger Consulting.

TIMES-finalen går over tre dager og tester studentlagenes ferdigheter i å løse virkelige case fra næringslivet og presentere løsningen for en jury bestående av professorer og næringslivsfolk. Onsdag utarbeidet lagene et utkast til en forretningsplan for kommersialisering av en ny teknologi for rensing av gass eller væsker som er utviklet ved universitetet i Eindhoven. Torsdag ble lagene bedt om å utarbeide en strategi for sigarettprodusenten Philip Morris. Selskapet har en fabrikk i Nederland og ser store utfordringer knyttet både til den forestående EU-utvidelsen til lavkostlandene i øst, samt økt oppmerksomhet på helsefaren ved sigarettrøyking.

- Vi synes at det har gått bra så langt, men vi vet ikke plasseringen etter de to første konkurransedagene. Vi er veldig spent på caset vi får i morgen. Roland Berger Consulting har ansvaret for den siste oppgaven, sier Teigre.

(hl)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.