OLJE OG GASS

– Spennende tid for Nord-Norge

Statoils funn var det som trengtes for langsiktig videreutvikling av Barentshavet som oljeprovins, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.
Statoils funn var det som trengtes for langsiktig videreutvikling av Barentshavet som oljeprovins, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe. Bilde: Scanpix
Ole K. Helgesen
1. apr. 2011 - 16:09

Etter mange skuffelser i Barentshavet er optimismen tilbake. Olje- og energiministeren sier Nord-Norge står foran noen utrolig spennende år etter at Statoil fant olje på Skrugard-prospektet.

– Dette funnet er elementet som trengtes for å få til en langsiktig videreutvikling av Barentshavet som petroleumsprovins. Det gir muligheter til å skape arbeidsplasser i Nord-Norge og styrke regionen, sier Borten Moe.

Les mer: Stort olje- og gassfunn for Statoil

Finnmark-klondyke

Regjeringen satte Lofoten på vent, men i Finnmark sprettes champagnen blant oljetilhengerne. Forvaltningsplanen for Barentshavet og Lofoten åpner mye nytt areal for framtidige tildelinger.

Og det er allerede stor aktivitet. Statoil planlegger en videreutbygging på Melkøya, Goliat er under utbygging og det skal bores en rekke letebrønner i 2011 og 2012.

Ifølge OED er det også stor interesse for Barentshavet i både TFO og de nummererte konsesjonsrundene. Og, ikke minst, er det satt igang en åpningsprosess for sørlige del av det tidligere omstridte området mot Russland.

Stort potensial

Borten Moe sier det fremdeles er store muligheter på sokkelen.

– Funn av denne størrelsen viser at det fortsatt er et stort potensial på norsk sokkel. Det er viktig med funn som kan løfte ny infrastruktur for å sikre kontinuitet i investerings- og aktivitetsnivået i nord, sier han.

OD om Statoils letesuksess: <br/> – Forventer flere brønner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.