NYHETER

Spennende med asfalt

Over 50 barn fra NCC Barnas Byggeskole fikk tirsdag prøve seg som asfaltarbeidere under besøket hos NCC Roads i Drammen.

5. aug. 2014 - 12:44

På timeplanen sto asfaltutlegging og kunnskap om hva asfalt er.- Det er skikkelig varmt, sier Kelly Ngo, Line Melby og Tirill Aslaksen. De tre jentene fikk prøve seg på håndlegging av varm asfalt.Alle deltakerne fikk prøve seg i vegvalsen, på asfaltutleggeren og en tur med hoppetussa. Av sikkerhetsgrunner ble det ikke brukt asfalt i utleggeren. Men det var likevel stor stas å få prøve seg på de forskjellige maskinene.

 

Gøy på labenI tillegg til å få prøve asfaltutstyret ble det også tid til en tur innom Sentrallaboratoriet og spennende innblikk i asfalt- og steinverden.Barnas Byggeskole er et NCC-prosjekt for å skape interesse hos barn og unge for bygg- og anleggsfag. Målet for uken er at barna øker kunnskap og interesse for byggebransjen, teknikk- og realfag, samt å gi barna en morsom og utviklende sommeruke. Vi legger også vekt på å skape gode holdninger i forhold til helse, miljø og sikkerhet.

Årets byggeskole er den niende NCC arrangerer i Norge. Totalt har over 1 000 barn deltatt gjennom disse årene. 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.