T2

Speilrefleks uten speil

Stein Jarle Olsen
12. sep. 2008 - 11:54

Olympus og Panasonic annonserte i august den nye kamerastandarden "Micro Four Thirds".

Små

Disse kameraene skal ha like stor bildesensor som tradisjonelle speilreflekskameraer (Four Thirds), utskiftbare objektiver, men inneholder ikke noe speil, slik at de potensielt kan lages mye mindre enn dagens speilrefleksvarianter.

Panasonic er nå først ute med et mFT-kamera. Modellen heter Lumix G1 og har 12,1 megapiksel sensor og en skjerm på hele tre tommer. Maksimal bildeoppløsning er 4000x3000, som altså betyr at kameraet tar bilder i 4:3-format, ikke 3:2, som er vanlig på speilreflekskameraer.

Skjermen er i tillegg dreibar, slik at du kan dreie den 180 grader både horisontalt og vertikalt.

Lett

Tykkelsen skal være redusert fra rundt 40 mm, som er nødvendig for å få på plass speilet i vanlige speilreflekskameraer, til cirka 20 mm på G1.

Vekten på huset er på lave 385 gram, nesten 20 prosent lavere enn for eksempel Canon EOS 450D, som veier inn på 475 gram. Objektivene er i tillegg mindre og lettere.

Kameraet har ingen optisk søker, men den elektroniske søkeren benytter hele 1 440 000 bildepunkter.

Kameraet har også Live View, altså kan du benytte skjermen når du skal fange motivene dine. Innebygget øyesensor skrur av skjermen om du beveger ansiktet mot søkerhullet.

HDMI

HDMI-utgang gir deg mulighet til å vise bildene dine på en TV-skjerm.

Lumix G1 kommer i fargene blå, sort og rød, og kitjobjektivet vil være det nye mFT-objektivet LUMIX G VARIO 14-45mm/F3.5-5.6 ASPH/MEGA O.I.S.

Veiledende pris er 6800 kroner, og kameraet vil være tilgjengelig fra oktober.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.