DATATELE

Speider etter IT-konsulentselskap

ÆRLIG MELDING: - Jeg ville ikke hatt meg selv som sjef, sier Svein Berntsen. Dermed vet nye Umoe IKT-konsulenter hva de går til.
ÆRLIG MELDING: - Jeg ville ikke hatt meg selv som sjef, sier Svein Berntsen. Dermed vet nye Umoe IKT-konsulenter hva de går til. Bilde: Umoe IKT
Trond Heggelund
22. mai 2007 - 10:31

Etter en beintøff omstruktureringsfase etter Umoe overtok IT-delen av Bravida, er Umoe IKT nå klar til å ta et skritt videre i jakten på kontrakter i det offentlige og SMB-markedet. Når det gjelder offentlig sektor så har de allerede mange kunder på kommunalt- og fylkeskommunalt plan.

De er blitt størst på ren ip-telefoni i Norge. Umoe IKT samarbeider tett med IT-gigantene Nortel Networks og Microsoft om såkalt unified communication, som gir din bedrift bedre og mer avanserte telefoniløsninger.

Harde krav

– Vi har klart å snu omsetingen i konsernet. Veksten er tilstede, men den er for svak, sier Svein Berntsen til Teknisk Ukeblad.

Berntsen er kjent som en bransjemann som stiller harde krav. Dette har gjort at han har løftet Umoe IKT betydelig de siste årene. I 2006 omsatte de for 1,4 milliarder kroner. Men det stopper ikke der.

Heftig målsetning

I en oppstilling som Teknisk Ukeblad har fått se, fremgår det at Umoe IKT har som målsetning å nå en omsetning på litt over to milliarder kroner i 2009. Til sammenligning vil samlet omsetning i 2007 være på rundt 1,5 milliarder kroner.

I 2006 var resultatet til Umoe IKT 50 millioner. I 2009 – altså om to år – vil Berntsen ha et resultat på 123 millioner kroner. Men det spørs om dette er nok for Umoe-gruppen, som eies av Jens Ulltveit-Moe og hans familie.

Oppkjøp i år

- Vi vil ikke nå målene bare med organisk vekst. Jeg tror det må oppkjøp til for å nå disse og forbedrete mål. Det vi ser på er spesielt er selskaper innen konsulentmiljøet. Problemet er at prisen på disse ofte høye. Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å vokse ytterligere innen offentlig sektor. Så det selskapet vi kjøper må være god på den slags. Jeg vet ikke eksakt når et oppkjøp vil skje, men jeg tror vi det vil skje i år, sier Svein Berntsen.

Ikke seg selv som sjef

Men de som få Berntsen som ny sjef kan regne med tøffe tak:

- Jeg ville ikke hatt meg selv som sjef, sier Svein Berntsen til IKT Nytt, som er kundebladet til Umoe IKT.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.