SAMFERDSEL

Sparte penger - lagde trafikkfelle

14. mai 2001 - 14:19

På øya Føyno er det en trafikkmaskin med bomstasjon. Feltene for betalende kjøretøy er plassert inn mot midten av veien, med to abonnementsfiler til høyre.

I abonnementsfilene som må krysses kan trafikken holde 50 km/t, og kollisjonsfaren er overhengende. Det er ingen skilt som varsler om denne faren.

Anlegget er bygd slik for å spare penger; en bomvakt kan betjene all trafikk.

Etterlyser skilt

– Varselskilt og flere skilt som minner deg på hvilken fil du skal kjøre i for å komme dit du ønsker kunne vært på sin plass, mener direktør for Sunnhordland Bru- og Tunnelselskap, Øyvind Halleraker. – Det er vegvesenets ansvar, sier han. Direktøren tror likevel ikke det vil skje mange kollisjoner i anlegget.

– Vi har tenkt mye på hvordan vi skal løse trafikkopplegget, og tror vi har kommet fram til en god løsning. Hvis de manuelle stasjonene hadde stått i høyre felt, ville saktekjørende vogntog som ligger i krabbefeltet i tunnelen måttet krysse to filer med hurtigkjørende trafikk for å komme til abonnementstasjonene. Det ville vært et større problem, sier Halleraker.

Direktøren peker også på at 70–80 prosent av de fastboende på Bømlo vil ha abonnementsbrikker. Disse trafikantene vil være oppmerksomme på problemet og derfor være spesielt aktsomme. Foreløpig har det ikke skjedd alvorlige uhell i trafikkmaskinen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.