FYLKESVEI

Sparket i gang tidenes satsing på fylkesveiene i Troms

Fylkeskommunen skal forbedre bæreevnen på rundt 1100 kilometer fylkesvei i løpet av fire-fem år.

Fornøyd med å være i gang med prosjektet. Ordfører Helene Berg Nilsen i Tjeldsund kommune og seksjonsleder Tor Ivar Johnsen i Troms og Finnmark fylkeskommune.
Fornøyd med å være i gang med prosjektet. Ordfører Helene Berg Nilsen i Tjeldsund kommune og seksjonsleder Tor Ivar Johnsen i Troms og Finnmark fylkeskommune. Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. aug. 2022 - 13:30

Fylkesvegløftet har de kalt den store satsingen på utbedring av fylkesveiene i Troms, og mandag 8. august var det oppstart på prosjektet i Grov i form av en orientering om prosjektet fra fylkeskommunens side til Tjeldsund kommune og lokalt næringsliv.

Som et av de første igangsatte delprosjekter i den store opprustingspanen for fylkesveiene i Troms, skal fylkesvei 8290 fra Grov og til Nordland grense gjennomgå omfattende arbeider med drenering og forsterkning før det hele avsluttes med ny asfalt i løpet av høsten.

Tett trafikk på E18 gjennom Oslo ved innkjøringen til Festningstunnelen før videreføringen under Bjørvika/Operatunnelen ble åpnet.
Les også

Vegvesenet: Venter påskekø på disse stedene

Mye jobb de neste fire-fem årene

Seksjonsleder Tor Ivar Johnsen og byggeleder Thor Willy Hansen orienterte de fremmøtte om prosjektet, som har som mål å forbedre bæreevnen på cirka 1100 kilometer fylkesvei i løpet av en periode på 4 til 5 år.

– Vi har store utfordringer med for svake veier som ikke tåler dagens trafikk. Det utgjør et stort etterslep på veinettet vårt, og det ville vi aldri klart å minske over de ordinære budsjettene. Den satsingen som fylkestinget nå har igangsatt gir oss en fantastisk mulighet til å utbedre de av veiene våre som har problemer med bæreevne, sier seksjonsleder Tor Ivar Johnsen.

Strekningen som ble markert igangsatt har en lengde på cirka 19 kilometer og det skal brukes rundt 45 millioner kroner på å gi den et løft.

Byggeleder Thor Willy Hansen i Troms og Finnmark fylkeskommune (nr to fra venstre) forklarte interesserte fremmøtte om prosjektet. <i>Foto:  Troms og Finnmark fylkeskommune</i>
Byggeleder Thor Willy Hansen i Troms og Finnmark fylkeskommune (nr to fra venstre) forklarte interesserte fremmøtte om prosjektet. Foto:  Troms og Finnmark fylkeskommune

Mange prosjekter kommer

Byggeleder Thor Willy Hansen i Troms og Finnmark fylkeskommune orienterte de frammøtte om arbeidene som skal gjøres i prosjektet. Det er gjennomført en hel del dreneringsarbeider i form av grøfting og utskifting av stikkrenner. Her gjenstår noen arbeider. Videre skal asfalten freses opp og veien forsterkes, høvles og jevnes ut og til slutt kommer et nytt asfaltdekke.

Og utbedringen av fylkesvei 8290 i Grov er kun et av de første i en rekke tilsvarende prosjekter som skal gjennomføres de kommende årene, opplyser Troms  og Finnmarkfylkeskommune.

I tillegg til denne vegstrekningen er det startet omfattende arbeider på fylkesvei 863 på Ringvassøy og flere strekninger starter etter hvert denne høsten.

Dette gjelder i første rekke disse:

  • Fv 863 /7914 Skulgam – Hessfjord – Hansnes Nord
  • Fv 7910 / 7912 Hessfjord – Dåfjord
  • Fv 7806 Tennevoll – Årstein
  • Fv7936 Birtavarre x E6-Kåfjorddalen
  • Fv7948 Storslett x E6 - Kildal
  • Fv7816 Skogstad x E6-Storjorda x pv.
  • Fv868 Oteren x E6 - Lyngseidet x fv. 91, (Pollen – Lyngseidet)
  • Fv862 Botnhamn fk-Stønnesbotn x fv. 861
  • Fv7966 Alteidet x E6-Gulpenjarga kai
Til stede på markeringen var representanter for Tjeldsund kommune, lokalt næringsliv og den utførende entreprenøren. Fra venstre Thor Willy Hansen (byggeleder TFFK), Morten Berg (Fjordsmolt AS), Anette Bendiktsen (Matkroken), Per-Odd Sjøvoll (Nordkraft), Odd-Harald Nilsen (Astafjord Regnskap AS), Helene Berg Nilsen (ordfører Tjeldsund kommune), Tor Ivar Johnsen (seksjonsleder TFFK), Søren Balteskard (Northern Light Salmon AS/Fjordsmolt AS), Vidar Sjøvoll (Grovfjord Båtbyggeri AS/Grovfjord Bygg AS), Tommy Simonsen (Asfalt Remix), Jon Anders Fjeld (Asfalt Remix), Gunnar Undstad (Peab Asfalt) og inne i maskinen Mats Hvistendahl (Asfalt Remix) <i>Foto:  Troms og Finnmark fylkeskommune</i>
Til stede på markeringen var representanter for Tjeldsund kommune, lokalt næringsliv og den utførende entreprenøren. Fra venstre Thor Willy Hansen (byggeleder TFFK), Morten Berg (Fjordsmolt AS), Anette Bendiktsen (Matkroken), Per-Odd Sjøvoll (Nordkraft), Odd-Harald Nilsen (Astafjord Regnskap AS), Helene Berg Nilsen (ordfører Tjeldsund kommune), Tor Ivar Johnsen (seksjonsleder TFFK), Søren Balteskard (Northern Light Salmon AS/Fjordsmolt AS), Vidar Sjøvoll (Grovfjord Båtbyggeri AS/Grovfjord Bygg AS), Tommy Simonsen (Asfalt Remix), Jon Anders Fjeld (Asfalt Remix), Gunnar Undstad (Peab Asfalt) og inne i maskinen Mats Hvistendahl (Asfalt Remix) Foto:  Troms og Finnmark fylkeskommune
– Nå er det i hvert fall seks dronepiloter i hvert politidistrikt, sier Daniel Kvalsund, som har vært med helt fra starten i 2019.
Les også

Politiet har satt rekord i funn av savnede ved hjelp av droner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.