IT

Sparker minst 100 ansatte

KUTTER: Endre Rangnes tror den økonomiske nedgangen fortsetter. Derfor må EDB kutte kostnader.
KUTTER: Endre Rangnes tror den økonomiske nedgangen fortsetter. Derfor må EDB kutte kostnader. Bilde: Scanpix
Julie R. Andersen
15. juli 2009 - 10:00

EDB har tidligere redusert antall innleide konsulenter og kuttet i programvare- og materialkostnader. Nå mister mer enn 100 av IT-selskapets ansatte jobben.

Svakt marked for IT-tjenester

– EDB har vært gjennom et halvår preget av lavere etterspørsel i IT-tjenestemarkedet. Markedet vil fortsatt være krevende i andre halvår av 2009 – spesielt innen konsulentområdet, men vi tror det største fallet i etterspørsel er bak oss, sier konsernsjef Endre Rangnes i en pressemelding.

Målet er å kutte kostnadene med 65 til 75 millioner kroner i året.

IT-tjenestemarkedet i Norden har blitt gradvis svakere gjennom 2009. Det gjelder spesielt for konsulenter, mener EDB. De forventer at nedgangen fortsetter.

Mer outsourcing

Innen outsourcing er det derimot økt aktivitetsnivå. Analysebyrået IDC venter at dette segmentet vil fortsette å vise vekst i tiden framover.

Et stort skandinavisk industriselskap har i dag inngått en global leveranseavtale med EDB for levering av IT-infrastrukturtjenester.

– Avtalen er av strategisk betydning for EDB og bekrefter vår posisjon som en ledende leverandør av IT-tjenester til det industrielle markedet, sier Rangnes.

Nedgang

EDB Business Partner har om lag 6.000 ansatte i Norge, Sverige, Danmark, Ukraina, Storbritannia og India. Selskapet omsetter for 8 milliarder kroner i året.

Selskapet hadde et driftsresultat på 151 millioner kroner i andre kvartal 2009. Det tilsvarer en nedgang på 21 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.