ENERGI

Sparer en halv million på enøk

26. sep. 2000 - 06:57

Den årlige elektrisitetsregningen til Tinghuset, som har 23.600 kvadratmeter gulvflate, ligger på om lag 600.000 kroner, opplyser informasjonsavdelingen ved Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Både forbruket av elektrisitet og fjernvarme er redusert, ifølge driftsleder Patrik Hjertkvist. Han kontrollerer forbruket av energi med ulike PC-programmer. Ukentlig blir forbruket avlest og sammenlignet med svingninger i utetemperaturen. Alle former for avvik fra normalen blir lokalisert, og det blir klekket ut tiltak for å redusere disse.

Med bevisst satsing på enøk-tiltak er energibruket nå på 175 kilowattimer (kWh) per kvadratmeter. Snittet for statlige kontorbygg ligger på 224 kWh.

Fire personer er ansatt på driftsavdelingen i Tinghuset. De går jevnlig på enøk-kurs. – Alle tjener på at driftsansatte drar på kurs og får bli del av et større faglig nettverk, mener Hjertkvist.

Det er også en bevisst politikk i Statsbygg å sende alle som arbeider med drift av bygningsmassen på enøk-kurs. – Vi er en stor bruker av kursene til NVEs opplæringsoperatør, men Statsbygg arrangerer også egne samlinger, sier kvalitetsleder Terje Flygind. Cirka 200 medarbeidere har foreløpig gjennomgått et treukers videregående enøk-kurs arrangert i regi av NVEs opplæringsoperatør. I november skal nye 25 på slike kurs.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.