IT

Spår nettboom på mobil

Opera-grunnlegger Jon S. von Tetzchner mener mobilen er i ferd med å ta over som den primære plattformen for internettbruk.

Bilde: Stein Jarle Olsen
Dag Yngve Dahle
8. mars 2011 - 11:47

HANNOVER: På den store elektronikkmessa CeBIT i Hannover i forrige uke påpekte Tetzchner at tilgangen til internett er en universell rettighet, og at nettleseren er verktøyet for å bruke denne rettigheten.

– Nettskyen begynner å bli gammel

På mobil

Han viser til at mobiltelefonen er et annet viktig verktøy.

– Vi satser veldig på land i utviklingsfasen - såkalte "emerging markets". I mange av disse landene er PC-penetrasjonen forholdsvis liten, mens mobiltelefonpenetrasjonen er stor. Mobiltelefon er derfor den primære metoden for å komme på nettet i mange land, sier Opera-gründeren.

Suksess

Han legger til:

– Det gjelder blant annet store, folkerike land som Russland, Indonesia, India, Kina og Ukraina. Her er mobiltelefonen den viktigste "dingsen". Og har folk en mobiltelefon som egner seg til nettsurfing, vil de også bruke den til det. Det viser seg også at de surfer på omtrent de samme sidene på mobil som på PC. Facebook er et åpenbart eksempel, sier han.

Opera har hatt suksess med Opera Mini, som er en nettleser for mobiltelefonbruk.

– Potensialet er stort. I dag har vel to millarder av verdens befolkning tilgang til Internett. Det betyr at 2/3 ikke har tilgang. Mange av disse er i såkalte "emerging markets", sier Tetzchner.

BILDESERIE: Snadder fra CeBIT

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.