KRAFT

Spår fusjon mellom olje og fornybar energi

- ETT ENERGIRIKE: Olje- og gassbransjen og energibransjen vil nærme seg hverandre, mener statssekretær Geir Pollestad i OED.
- ETT ENERGIRIKE: Olje- og gassbransjen og energibransjen vil nærme seg hverandre, mener statssekretær Geir Pollestad i OED. Bilde: Jannicke Nilsen
Jannicke Nilsen
27. aug. 2008 - 07:28

STIKLESTAD: I går åpnet NVEs årlige vindkraftkonferanse på Stiklestad i Nord-Trøndelag.Samtidig åpnet olje- og gassbransjens store årlige oljemesse, ONS, i Stavanger.

Det blir trolig siste gang ONS og NVEs vindkraftkonferanse arrangeres på samme tidspunkt, tror statssekretær Geir Pollestad i OED.

Fornybarpark

For første gang har ONS en egen fornybarpark, hvor 23 aktører er representert.

– Jeg er sikker på at dette er siste gang disse to arrangementene legges på samme tid. Det er fordi jeg tror arrangørene i Stavanger ønsker vindkraftbransjen til stede, og fordi vindkraftbransjen selv ønsker å være på ONS.

– Ett energirike

Statssekretæren mener det blir mindre forskjeller på et typisk oljeselskap og et rent energiselskap framover.

– I framtiden vil forskjellene mellom oljeselskap og energiselskap viskes ut. Du treffer nesten ikke et oljeselskap i dag som ikke er involvert i fornybar energi på den ene eller andre måten. Samtidig er vindkraftselskap involvert i gassprosjekter. De to bransjene kommer til å smelte sammen, og vi får et samlet energirike i Norge, spår Pollestad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.