BYGG

Spår 30.000 nye boliger

POSITIVT: Igangsettingen av nye boliger har økt voldsomt sammenlignet med samme kvartal i fjor. Leilighetsmarkedet er fortsatt motoren i markedet, sier adm.dir. Per Jæger i Boligprodusentene. (Arkivfoto).
POSITIVT: Igangsettingen av nye boliger har økt voldsomt sammenlignet med samme kvartal i fjor. Leilighetsmarkedet er fortsatt motoren i markedet, sier adm.dir. Per Jæger i Boligprodusentene. (Arkivfoto). Bilde: Truls Tunmo
27. apr. 2011 - 10:27

Nærmere 30.000 boligenheter vil bli igangsatt i år dersom den nåværende aktiviteten i markedet fortsetter med samme styrke, mener Boligprodusentenes Forening.

48 % økning

Organisasjonen la onsdag fram en del markedstall basert på utviklingen i årets første kvartal.

Igangsettingen er så langt i år 48 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor, salget viser en økning på 25 prosent, og ordrereserven er beregnet til 6 prosent flere boliger enn til samme tid i fjor.

Flest leiligheter

Boligprodusentene regner 2009 som det året da den negative trenden i markedet snudde.

En erfaring er at det ofte tar nærmere to år før endringer i markedsklima og – forutsetninger resulterer i et høyt og stabilt produksjonsnivå.

Leilighetsmarkedet er ifølge administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentene igjen den store motor i markedet, med en andel i underkant av 50 prosent. Eneboliger representerer vel en tredel av igangsatte boliger, og småhus 15-18 prosent, mener han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.