NATURVITENSKAP

Space Camp blir europeisk

Forbundet Unge Forskere har siden 1996 arrangert sommerleirer for romfartsinteressert ungdom fra hele Norden. Med the European Space Agency (ESA) som partner, samler romfartsleiren i år for første gang også deltakere fra andre europeiske land. Engelsk blir arbeidsspråket for de 24 ungdommene i alderen 17–20 år.

I uken fra 5. til 12. august skal de jobbe seg gjennom romrelaterte emner frem mot selve høydepunktet: Oppskyting av to raketter.

Deltakerne er delt inn i grupper, som har praktiske oppgaver knyttet til klargjøring av rakettene og selve oppskytingen. To grupper vil ta seg av selve raketten og setter den sammen. De to andre gruppene konsentrerer seg om elektronikken og telematrien.

Parallelt vil Space Camp-deltakerne følge forelesninger i emner som astrofysikk, telemetri, rakett-teknikk, atmosfæren og kommunikasjon i verdensrommet.

Blant annet sender den europeiske romfartsorganisasjonen en foredragsholder fra Nederland, som skal gi en innføring i navigasjon og satellittkommunikasjon i rommet.

– Space Camp er en fin mulighet for ungdom som er interessert i realfag, til å få en smakebit på praktisk arbeid innenfor romrelaterte emner. Med oppskytingen, får deltakerne sette ut i praksis det de har lært i løpet av uka, sier Silje Bakken Gill i Forbundet Unge Forskere, som står bak sommerleiren.

I tillegg til ny kunnskap om romfart og romfartsteknologi, får deltakerne med seg opplevelser som hvalsafari, nattbading og forhåpentlig midnattsol.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.