KRAFT

Sp misfornøyd med manglende vindkraftsatsing

Ingen forbedring i vilkårene i revidert statsbudsjett.

Senterpartiet er skuffet over manglende insentiver til vindkraftutbygging i revidert nasjonalbudsjett.
Senterpartiet er skuffet over manglende insentiver til vindkraftutbygging i revidert nasjonalbudsjett. Bilde: Øyvind Lie
14. mai 2014 - 15:04

Et norsk-svensk kraftsamarbeid er for lengst på plass, og milliarder er brukt til å utrede vindsatsing i Norge. Men de fleste investeringene kommer i Sverige.

Det frustrerer Sp, som hadde håpet på tiltak for å bedre rammevilkårene for vindkraftnæringen i Norge i regjeringens reviderte budsjett.

– Jeg savner at de foreslår noen form for tiltak som kan bidra til at det nå gjennomføres investeringer, sier Sps parlamentariske leder Marit Arnstad til NTB.

– Sørgelig

Hun peker på at det nå er avgjørende at de vindkraftutbyggerne som har fått konsesjon for sine prosjekter, faktisk våger å ta investeringene.

– Regjeringen kunne ha bedret avskrivningssatsene, gitt lettelser i energiavgiften eller midler til Enova for å støtte utvikling av teknologi til vindmøller. Alt dette er mulige tiltak som vi ikke ser spor av, sier Arnstad.

– Dette er veldig sørgelig for vindkraftutbyggingen, men også for det teknologimiljøet som er i ferd med å bygge seg opp, mener hun.

Arnstad peker også på at regjeringens beslutning om å styrke klimafondet, ikke i seg selv er et klimatiltak. Det blir det først når avkastningen faktisk omsettes i konkret handling, forklarer Sp-politikeren.

Les også:

Svenskene slipper unna milliardregning for norsk vind

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Sway Turbine er konkurs

Så mye kostet fornybarsatsingen deg som strømkunde i fjor  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.