KRAFT

Sp misfornøyd med manglende vindkraftsatsing

Ingen forbedring i vilkårene i revidert statsbudsjett.

Senterpartiet er skuffet over manglende insentiver til vindkraftutbygging i revidert nasjonalbudsjett.
Senterpartiet er skuffet over manglende insentiver til vindkraftutbygging i revidert nasjonalbudsjett. Bilde: Øyvind Lie

Et norsk-svensk kraftsamarbeid er for lengst på plass, og milliarder er brukt til å utrede vindsatsing i Norge. Men de fleste investeringene kommer i Sverige.

Det frustrerer Sp, som hadde håpet på tiltak for å bedre rammevilkårene for vindkraftnæringen i Norge i regjeringens reviderte budsjett.

– Jeg savner at de foreslår noen form for tiltak som kan bidra til at det nå gjennomføres investeringer, sier Sps parlamentariske leder Marit Arnstad til NTB.

– Sørgelig

Hun peker på at det nå er avgjørende at de vindkraftutbyggerne som har fått konsesjon for sine prosjekter, faktisk våger å ta investeringene.

– Regjeringen kunne ha bedret avskrivningssatsene, gitt lettelser i energiavgiften eller midler til Enova for å støtte utvikling av teknologi til vindmøller. Alt dette er mulige tiltak som vi ikke ser spor av, sier Arnstad.

– Dette er veldig sørgelig for vindkraftutbyggingen, men også for det teknologimiljøet som er i ferd med å bygge seg opp, mener hun.

Arnstad peker også på at regjeringens beslutning om å styrke klimafondet, ikke i seg selv er et klimatiltak. Det blir det først når avkastningen faktisk omsettes i konkret handling, forklarer Sp-politikeren.

Les også:

Svenskene slipper unna milliardregning for norsk vind

Sway Turbine er konkurs

Så mye kostet fornybarsatsingen deg som strømkunde i fjor