NYHETER

Sosiale nettverk er på vei inn i automatiserings-bransjen

Michael Desloges, produktansvarlig hos GE for prosess- og sikkerhetssystemer i Europa, Afrika og Midtøsten, har spenstige fremtidsvisjoner.

Kraftig og modulær kontroller/industri-pc som spiller fra minus 40 til 60 grader, GE RXi.
Kraftig og modulær kontroller/industri-pc som spiller fra minus 40 til 60 grader, GE RXi.

Han peker på den aldrende arbeidsstyrken i industrien, stadig flere maskiner som koples til internett (M2M og Internet of Things), og morgendagens industriarbeidere som har vokst opp i digitalalderen.

Les også: GE vil varsle alarmene før de skjer, med sannsynlig rotårsak

Tenk utenfor boksen

- De unge ser på sosiale nettverk og samarbeidsverktøy som helt naturlig. De er vant til touchskjermer, trådløs kommunikasjon og bryr seg lite om hvor og hvordan data lagres, sier Desloges.

Han mener vi må tenke utenfor boksen når det gjelder automatiseringsløsninger, som lagring og samhandling via dataskyen (Cloud Computing), rett og slett fordi det tilrettelegger for bedre samarbeidsløsninger og gjør dem enklere å drifte.

- Mange vil nok stritte i mot, men det er også andre bransjer som har ekstreme krav til datasikkerhet og oppetid. Tenk på nettbanker og nettsteder som Amazon og Ebay, forklarer franskmannen.

Les også:  Magnesiumen på Herøya spiller igjen, med langt høyere automatiiseringsgrad

Har servicesenter i skyene

 

GE arbeider med skybaserte løsninger, GE Cloud. De har allerede et sentralt servicesenter for overvåking av roterende maskineri i Milano. Desloges forklarer at de kan tilby tilsvarende løsninger for maskiner, uansett hvilken PLS som styrer dem. Komprimert video kan også være en del av løsningen.

- Vi installerer vår mest moderne kontroller, RXi, på anlegget som gateway. Selve maskinen rører vi ikke. Løsningen er basert på lesetilgang og analyse av helsetilstanden, sier han.

Aksjonerbar informasjon, eller alarmer, kan distribueres til aktuelle brukere.

Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.