FORUM

Sosialdemokratiet gir velferd!

21. sep. 2010 - 09:57

Skrevet av: Torgeir Micaelsen (Ap), leder av finanskomiteen.Flere høyrefolk har den siste tiden hevdet at sosialdemokratiet truer velferden i Norge. Det har andre spådd før dem. Men Arbeiderpartiet har alltid kommet sterkt tilbake.

Hvis sosialdemokratiet, slik Høyrefolk påstår, vandrer i dødsskyggens dal. Hvorfor bruker Høyre nå enhver anledning til å legge seg så tett opptil norske sosialdemokrater som mulig i så mange politiske saker? Borte er snakket om skattekutt i alle sammenhenger. Borte er utsagnene om at kutt i offentlig sektor er tvingende nødvendig. Og borte er ytringene om å gjeninnføre kommersielle videregående skoler. Plutselig er det velferdssektoren som gjelder – som skal videreutvikles og forsterkes. Ordet velferd triller ut av munnen til alle høyrefolk i disse dager. Hvorfor?Jo, Høyre har forstått at skal du vinne valg i Norge, må du som politiker i det minste late som at du mener det folk mener. Og nordmenn flest synes eldreomsorg, barnevern og gode skoler er viktigere enn skattekutt i milliardklassen til dem som har mest fra før. For å tekkes velgerne mener Høyre derfor i disse dager at velferd er så usigelig viktig. Men la dere ikke lure. Høyre har ikke forandret politikk siden – de har kun endret innpakningen (altså hvordan de snakker). Det har ført til at Høyre har kommet i form – noen vil si – for tidlig i form.Jeg er overbevist om at det virkelige Høyre vil vise sitt sanne ansikt for oss igjen. Og at de vil gå i kompaniskap med det ytterliggående Frp frem mot neste valg. Da er det duket for en spennende valgkampduell. Sosialdemokratiet og Arbeiderpartiet har enda mye ugjort, og vi er klar for en skikkelig kamp om politiske saker som:

  • Reformering og samhandling i helsevesenet som gir mer og bedre behandling
  • Å finne og gjennomføre den tredje veien i innvandrings- og integreringspolitikken
  • Å forsvare fellesskapet mot skattekutt slik at vi kan gi alle eldre en trygg og god omsorg slik de fortjener


Høyre må gjerne snakke om velferd hele tiden. Men det er ingen tvil om at Erna Solberg vil søke regjeringsmakt med Siv Jensen i 2013. Høyre vil altså måtte finne en politisk plattform og politiske løsninger sammen med Frp. Det vil ikke gi mer velferd til folk. Nei, det vil gi mer skattekutt til de som har mye fra før, det vil gi flere kommersielle videregående skoler og dårligere vilkår for folk i arbeid. Dette er en politikk folk ikke vil ha. Og da er jeg sikker på at sosialdemokratiet igjen vil reise seg og vise at det lever i beste velgående.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.