NYHETER

Sørlendinger leder i Lier

Det er stor interesse for å etablere trafikkstyring ved to kryss på E18 i Lier. Jobben går sannsynligvis til et firma på Sørlandet. Lavest ligger Scanmatic Elektro fra Arendal med et anbud på 18,79 millioner kroner.

Foreløpig er det ingen mulighet til å fjernstyre trafikken ved Tranbykrysset i Lier. Utstyr for det kommer på plass til høsten. (Ill.: Google)
Foreløpig er det ingen mulighet til å fjernstyre trafikken ved Tranbykrysset i Lier. Utstyr for det kommer på plass til høsten. (Ill.: Google)
10. apr. 2015 - 14:47

Andreplassen holdes av Traftec fra Grimstad, som vil ha 19,831 mill.

Konkurransen er ikke jevn. SET Elektro fra Tønsberg er nr. tre med 22,162 mill. Deretter følge Aktiv Veidrift fra Drammen (25,880 mill.), Eltel fra Oslo (27,831 mill.), Aventi fra Oslo (27,883 mill.) og Tom Staurbakk fra Bodø (34,550 mill.).

Det er Tranbykryset  og Kjellstadkrysset og en påkjøringsrampe ved Brakerøya øst for Drammensbrua som skal få trafikkstyring. Her blir det permanente skilt, friteksttavler, kjørefeltsignaler, bommer, kamera og styreskap. Den som får kontrakten skal også grave 3,8 km grøfter, legge 10 km kabler og sette opp 1,45 km rekkverk.

Rasmussen & Strand har prosjektert utstyret for trafikkstyring. Behovet for dette forsterkes når Fosskolltunnelen på E18 oppgraderes senere i år for å tilfredsstille kravene i tunnelsikkerhetsforskriften. Den ligger mellom de to kryssene.

Fosskolltunnelen har tre løp, hvert med en lengde på 550 meter. Det siste av løpene ble fullført i 1972. Oppgraderingen blir omfattende. Alle installasjoener og alt hvelv i de tre løpene skal skiftes ut. Jobben blir lyst ut før sommerferien. Den omfatter både anleggsarbeid og elektroinstallasjoner.

Arbeidet i Fosskolltunnelen blir igangsatt til høsten. Da skal trafikkstyringen ved kryssene på hver side av tunnelen være på plass.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.