SAMFERDSEL

Sørlandsbanen stengt til og med torsdag

Sørlandsbanen vil forbli stengt mellom Vegårshei og Gjerstad til og med torsdag på grunn av skader på sporet etter at et godstog sporet av mandag kveld.

Sørlandsbanen er stengt mellom Vegårshei og Gjerstad etter at godstog sporet av mandag kveld.
Sørlandsbanen er stengt mellom Vegårshei og Gjerstad etter at godstog sporet av mandag kveld. Foto: Bane NOR / handout
22. mai 2024 - 07:33
Lokomotivet er slept til nærmeste stasjon og fjernet, men det står 600 meter med vogner fortsatt på skinnene. <i>Foto:  Bane NOR / handout</i>
Lokomotivet er slept til nærmeste stasjon og fjernet, men det står 600 meter med vogner fortsatt på skinnene. Foto:  Bane NOR / handout

– Det meldes om store skader på strekningen, og det vil være stengt til og med torsdag 23. mai, skriver togselskapet Go-Ahead på sine sider.

Selskapet skriver videre at alle deres tog vil kjøre, med noen unntak, og at det blir buss for tog på deler av strekningen.

– Det blir avvikshåndtering med buss mellom Kristiansand og Gjerstad.

Bane Nor varsler på sine sider at det kommer en ny oppdatering klokken 23 torsdag kveld.

Det dreier seg om minst en kilometer med spor som er ødelagt med skader på sviller og skinner. Undersøkelser vil vise om omfanget er enda større. <i>Foto:  Bane NOR / handout</i>
Det dreier seg om minst en kilometer med spor som er ødelagt med skader på sviller og skinner. Undersøkelser vil vise om omfanget er enda større. Foto:  Bane NOR / handout

Det var mandag kveld at et godstog på vei mot Alnabru i Oslo sporet av mellom Vegårshei og Gjerstad. Årsaken til at lokomotivet sporet av, var brudd i en aksling.

– Dette er en stor hendelse, det er heftige saker, sa pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB tirsdag ettermiddag.

Det dreier seg om minst 1 kilometer med spor som er ødelagt med skader på sviller og skinner. Undersøkelser vil vise om omfanget er enda større.

Det er ikke første gang et tog sporer av på Ofotbanen. I mars 2023 sporet også et tog av like ved Narvik jernbanestasjon.
Les også

Stengt i 65 dager: Ny avsporing 15 timer etter åpningen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.