OLJE OG GASS

Sørlands-professorat i maritimt nav

GLAD: Styrelder Jon Rysst i Maritime Knowledge Hub er fornøyd med å få et professorat på Sørlandet.
GLAD: Styrelder Jon Rysst i Maritime Knowledge Hub er fornøyd med å få et professorat på Sørlandet. Bilde: Tore Stensvold
Tore Stensvold
31. aug. 2010 - 13:39

Dette blir det første professoratet i Maritime Knowledge Hub (MKH) på Sørlandet. Professoratet plasseres ved Universitetet i Agder (UiA).

Næringslivet gir seks millioner kroner over fem år for å betale for en professor. Kunnskapsdepartementet følger opp med gaveforsterkning på 1,5 millioner kroner.

Tilknytning

– Vi går sammen om et professorat fordi vi ønsker å legge til rette for økt verdiskaping og å knytte Sørlandet sterkere til resten av kunnskapsmiljøet i Norge, sier daglig leder av NODE, Kjell O. Johannessen.

Universitetet i Agder får gaveprofessoratet i anledning åpningen av Campus Grimstad. I Grimstad har UiA allerede et tilbud om sivilingeniør-utdannelse. NCE NODE-professoratet styrker det akademiske miljøet på Sørlandet ved at å styrke kunnskapsbåndene til det lokale næringslivet, og til resten av landets maritime klynge.Sørlandsklynge

Foreløpig har forskningstunge organisasjoner og bedrifter innen shipping og skipsbygging sponset professorater ved NTNU og høyskoler langs Vestlands-kysten. Nå kommer også Sørlandet med sin tunge offshoreindustri med i MKH.

– Den maritime klyngen vil med dette knytte seg enda sterkere mot det internasjonale offshoremarkedet som er meget kunnskapsintensivt, sier styreleder i MKH, Jon Rysst, som til daglig jobber i DNV.

Han gleder seg over å få med det vitale miljøet i sør, og står klar til å involvere kunnskapsmiljøet på Sørlandet i kunnskapsutveksling og forskning.

Bedriftsnettverk

NODE er en nettverksorganisasjon som består av om lag 50 bedrifter innen olje- og gassnæringen på Sørlandet.

Medlemmene leverer alt fra ferdige plattformløsninger til høyteknologisk utstyr om bord på plattformer og skip. Kundene er riggeiere, oljeselskaper og rederier over hele verden. Nettverket er utpekt til et av landets NCE (Norwegian Centres of Expertise), skriver NODE i en pressemelding. .

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.