INDUSTRI

Sørkoreansk kontroll i Aker Yards

Aker Brattvaag og de 12 andre verftene i Aker Yards har solide ordrereserver. De norske verftene konsentrerer seg om spesialskip, blant annet for offshoreindustrien.
Aker Brattvaag og de 12 andre verftene i Aker Yards har solide ordrereserver. De norske verftene konsentrerer seg om spesialskip, blant annet for offshoreindustrien. Bilde: Harald M. Valderhaug
Mona Strande
23. okt. 2007 - 10:02

Handelen kom i orden i går kveld norsk tid.

Negativ kontroll

- Aker Yards er et godt og anerkjent selskap innen verftsindustrien, og vår strategiske andel i selskapet gir oss en solid mulighet til å få verdifull eksponering innen attraktive industrisegmenter, sier styreformann Duk-Soo Kang i STX i en pressemelding.

Ved å legge seg under 40 prosent har STX negativ kontroll i selskapet uten å utløse tilbudsplikt på hele Aker Yards. Med negativ kontroll kan de blokkere for alle endringer som krever kvalifisert flertall, for eksempel vedtektsendringer.

Vil ikke kjøpe mer

STX understreker at de vil forbli en "betydningsfull minoritetsaksjonær" i Aker Yards, og at de vil føre en åpen dialog både med selskapets ledelse og de andre aksjonærene.

- Vi vil være en stabil og støttende partner for Aker Yards, og tror Aker Yards kan tjene på støtte fra en langsiktig industriell aksjonær som vil bidra til videre suksess, og prøve å sikre at selskapet drives til aksjonærenes fordel, skriver de i pressemeldingen.

Fredriksen-selskap

STX er en av Sør Koreas ledende industrikonsern, og består av STX Shipbuilding, STX Engine, STX Pan Ocean, STX Heavy Industries, STX Energy og STX Construction. John Fredriksen eier 8,4 prosent i STX Corporation.

STX hadde en inntekt på cirka 45 milliarder kroner i 2006, og forventer en total omsetning på nesten 60 milliarder kroner i 2007.

STXs skipsverftsgruppering har 6800 ansatte, og designer og bygger LNG- og LPG-skip, kontainerskip, tank-, bulk- og bilskip.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.