KRAFT

Sørkoreansk atomkraft-selskap hacket

Avviser fare.

 Angrepet: Dette arkivbildet fra 2013 viser to reaktorer Wolsesong i Sør-Korea. Mandag ble det kjent at det sørkoreanske selskapet som driver reaktorene, hadde blitt hacket.
Angrepet: Dette arkivbildet fra 2013 viser to reaktorer Wolsesong i Sør-Korea. Mandag ble det kjent at det sørkoreanske selskapet som driver reaktorene, hadde blitt hacket. Bilde: UDO WEITZ/NTB Scanpix
22. des. 2014 - 14:43

Selskapet som driver Sør-Koreas atomkraftverk, opplyser at dets datasystemer har blitt hacket.

Det statskontrollerte selskapet KHNP og sørkoreanske myndigheter opplyser at bare ikke-kritisk informasjon ble stjålet av hackerne og at ingen av landets atominstallasjoner og 23 atomreaktorer sto i fare.

– Det er vår vurdering at kontrollsystemene er utviklet slik at det ikke finnes noen risiko, sier viseenergiminister Chung Yang-ho til nyhetsbyrået Reuters.

Les også: Ekspertene anslo 170.000 tonn thorium i Norge. Nå er tallet halvert

Myndighetene etterforsker nå hackerangrepet og har foreløpig ikke sagt noe om hvem som står bak. I 2013 anklaget myndighetene i sør Nord-Korea for å stå bak en rekke hackerangrep mot banker og kringkastingsselskaper.

– Dette demonstrerer at hvis noen har onde hensikter og infiltrerer systemet, er det umulig å si med sikkerhet at et slikt forsøk vil bli avverget fullstendig, sier atomreaktoreksperten Suh Kune-yull ved det nasjonale universitetet i Seoul.

Atomselskapet startet mandag en to dager lang øvelse for å se hvor godt datasystemene dets kan stå imot cyberangrep.

USA beskylder Nord-Korea, som teknisk sett fortsatt er i krig med Sør-Korea, for å stå bak et større dataangrep mot filmselskapet Sony Pictures.

Les også:

Klart for testing av denne verdensnyheten

Tilspisset cyberkrig mellom USA og Nord-Korea

Nå vil flere statlige etater vurdere droner  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.