Søral sikrer seg kraft

Skal sikre fortsatt drift på Husnes.

Søral sikrer seg kraft
Sør-Norge Aluminium (Søral) har inngått langsiktige kraftkontrakter som skal muligheten for fortsatt drift. (Foto: Camilla Aadland) Bilde: CAMILLAADLAND

Kontraktene vil gi en årlig tilførsel av opptil 2,6 TWh elkraft over en periode på åtte år, med oppstart i 2013.

– Vi er glade for at Søral har vært i stand til å sikre strømforsyning som legger til rette for fortsatt drift ved aluminiumverket. Vi har jobbet hardt for å oppnå dette, og vi er glade for at

alle brikkene falt på plass til slutt, sier administrerende direktør Per Øyvind Sævartveit ved Søral i en pressemelding.

De samlede kontraktene, sammen med nødvendige avklaringer vedrørende implementering av CO2-kompensasjon, vil sikre grunnlaget for fortsatt kommersiell drift ved aluminiumverket, ifølge Søral.

Les også: CO2-kompensasjon kan redde norske arbeidsplasser

Halv kapasitet

Søral eies av Rio Tinto Alcan (50,0 %), Hydro (49,9 %) og andre (0,1 %). Kraftkontrakten som gjelder i dag utløper i desember 2012.

Søral stanset driften ved en av de to produksjonslinjene etter finanskrisen i 2009, og produserer i dag rundt 90 000 tonn aluminium per år. Anleggets produksjonskapasitet med begge produksjonslinjene i drift er rundt 185 000 tonn per år.

Ved full produksjon på anlegget sysselsetter det rundt 340 personer. I dag arbeider rundt 250 personer på Søral.

Les også: Dystre utsikter for industrien

Reduserer kostnader

De nye kraftkontraktene vil ikke umiddelbart føre til produksjonsøkning på Søral.

– Med fornyet kraftinndekning vil vi fortsette produksjonen med en linje frem til eierne og styret bestemmer noe annet. Kraftkontraktene gir mulighet for økt produksjon på et senere

tidspunkt, dersom markedssituasjonen bedrer seg. I mellomtiden vil vi fortsette arbeidet med å ytterligere redusere vår kostnadsbase og forbedre effektiviteten, sier Sævartveit.

Les også:

Hydro stenger støperi i Årdal

Hydro legger ned i Kurri Kurri