MOBIL

Sonys nye skjerm er ekstra tynn

Xperia V integrerer berøringskontrollen rett i skjermglasset.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. sep. 2012 - 06:00

Da Sony lanserte Xperia V før IFA-messen i Berlin glemte de å fortelle om sin nye skjermteknoloigi. Denne har såkalt sensor-on-lens, som betyr at berøringskontrollene er integrert i selve glasslaget foran skjermen.

Det betyr at skjermen har ett mindre lag enn mange andre skjermer, og da bare består av selve skjermpanelet og glasset foran. 

Mindre gjenskinn

Det er to fordeler med dette. Den største er at det blir mindre gjenskinn i skjermen, slik at den blir bedre leseslig i sollys for eksempel. Skjermen skal være fem prosent bedre lysstyrke enn på tilsvarende tradisjonelle løsninger.

LES OGSÅ: Galaxy S III kan vite hvilken etasje du er i

At skjermen har ett lag mindre betyr også at telefonen kan gjøres lettere og tynnere, om enn bare såvidt. En annen fordel skal være at det skal være enklere å treffe riktig punkt på skjermen med fingeren din.

Sony er selvsagt ikke alene om å lage slike løsninger. HTC One X er ett eksempel på en telefon med LCD-skjerm hvor skjermen er gjort tynnere for å gi bedre lys og mindre gjenskinn.

Xperia V er for øvrig en vanntett telefon med 4,3 tommers HD-skjerm. Den har rimelig sterk maskinvare, og skal komme i salg før jul.

LES OGSÅ:

Lyntest av Sony Xperia TX

Lyntest av Sony Xperia J

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.